Top 9 Vrouwen Auto’s

Het is wat mij betreft nogal ouderwets, merken en modellen indelen naar mannen,- en vrouwenauto’s. Maar in de Los Angeles Times verscheen onlangs een artikel over welke 9 auto’s het meest gekocht worden door vrouwen. Het trok mijn aandacht omdat de Amerikaanse dames vaker blijken te gaan voor niet-Amerikaanse merken dan Amerikaanse mannen.

vw beetle cabrio

Dat heeft dan weer te maken met het feit dat de Japanse, Koreaanse, Duitse en Zweedse merken veelal kleinere auto’s maken en SUV’s en crossovers bouwen die in de States doorgaan voor ‘klein’. Men gebruikte er de registraties van 13 miljoen Amerikaanse auto’s van de laatste twee jaar voor.

kia sportage

Allereerst wordt de VW Beetle genoemd: 56% van de kopers van deze auto zijn vrouw. Vervolgens gaat de lijst verder met de Nissan Rogue, de Hyundai Tucson, Honda CR-V, Kia Sportage en Toyota RAV4. Deze crossovers/SUV’s krijgen vaker een vrouwelijk baasje dan een mannelijk.

vw eos

De helft van alle VW EOS, Volvo S40 en Nissan Sentra kopers is vrouwelijk. Hoewel er iets meer vrouwen dan mannen in de USA wonen, wordt ‘slechts’ 36% van de nieuwe auto’s op naam van een vrouw gezet. Kia is er het merk met het hoogste percentage vrouwelijke registraties met 45,8%, gevolgd door Suzuki met 44,2% en MINI met 43,9%. Subaru, Hyundai en Volvo zijn ook populaire merken bij dames.

Volvo s60

Volgens de analyst van Truecar.com, die het onderzoek liet uitvoeren, zitten er culturele redenen achter. Klanten vinden het onderhandelen over de prijs van een auto niet fijn en vrouwen laten dat graag aan (een) hun man over. Dat is waarschijnlijk ook waarom de auto’s die op naam van een vrouw staan factoren als praktisch nut, zuinigheid en een lage prijs combineren. De meeste auto’s die in de States worden verkocht aan vrouwen zitten in de prijsklasse van rond de 20.000 dollar en worden vooral gekocht door single vrouwen die geen grote gezinnen hebben.

2011-Bugatti-Veyron-Super-Sport

Merken die in Amerika voor het overgrote deel door mannen worden gekocht, zijn Bugatti met 100% mannelijke kopers, Ferrari 94,4% en Lamborghini 93,5%. Massamodellen die voor rond de 80% worden gekocht door mannen zijn de trucks van GM, Chrysler en Toyota.

Hier nog een leuke link: Edmunds liet eerst een vrouw en een uur later vervolgens een man naar dezelfde dealer gaan voor een auto. Lees hun ervaringen hier.

10 Comments on “Top 9 Vrouwen Auto’s

  1. De lijst is niet echt verrassend. De New Beetle is voor mij echt een typische vrouwen-auto, vooral als die, zoals op de foto, in het roze is. 😉

    Verder is het ook niet echt nieuw dat de typische sportwagen-merken bijna alleen maar door manen worden gekocht.

  2. Oeps…te vroeg verstuurd…

    ik bedoel natuurlijk mannen in plaats van manen. 🙂

    Wat wel verrassend is, is dat er zo veel SUVs in die lijst staan. Oké, het is wel America, maar ik had de Mini Cooper er wel op verwacht.

    Het artikel, naar die je linkt, vind ik trouwens wel interessant. Ik had niet verwacht dat vrouwen nog steeds ‘bang’ en geïntimideerd zijn als ze een auto kopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*