Curriculum Vitae

Viola Robbemondt-CV

Toveren met Taal. Dat was al vanaf tienerleeftijd ‘het ding’ van Viola Robbemondt. In 1989 begon ze als schrijfprof bij Eska Tijdschriften en later De Geïllustreerde Pers, uitgeverijen die later opgingen in wat nu Sanoma Uitgevers heet. Op de redacties van Story (7 jaar) en Cosmopolitan (8 jaar) leerde ze het journalistieke vak in de praktijk en sleep haar natuurlijke talenten fijn tijdens ontelbare workshops en cursussen op schrijf- en interviewgebied. Bij Cosmo bekwaamde ze zich in het maken van reisreportages (plus fotografie) en verpakte duizenden carrière-, psyche- en gezondheids-gerelateerde onderwerpen in aansprekende artikelen.

In januari 2005 richtte Viola haar eigen teksthuis ‘House of TXT’ op en als freelancer schreef ze voor een indrukwekkende reeks papieren en digitale tijdschriften, kranten, websites en sponsored media zoals onder meer Cosmopolitan, RED, Glamour, De Pers, NRC Handelsblad, Gentleman’s Watch, Tyrezone, Carros, Audi Magazine, Zakenauto, Valk Magazine, de Hoefslag, Lief Dier, Blue by Peugeot, Autovisie, Applaus, Maggs, Mediazine, Automotive Management, Libelle, Flair en Vrouwonline.nl 

Tegenwoordig richt ze zich meer en meer op het helpen van bedrijven met hun bedrijfsteksten. PR en Marketingafdelingen van veel bekende bedrijven maakten al gebruik van haar gave om de kern uit een verhaal te halen en de informatie op een aansprekende manier over te brengen – in taal die iedereen begrijpt. Vlot & bondig voor blogs en websites, gedetailleerder in nieuwsbrieven en voor tijdschriften.

Viola Robbemondt-CV4

Nieuwsgierig als ze is blijft ook het schrijven van interviews en feature artikelen geliefd. Viola portretteert en ondervraagt menige bekende wereldburger, deskundige en V.I.P uit het bedrijfsleven.   

Viola Robbemondt-CV8

Daarnaast maakt Viola als project redacteur regelmatig persberichten, webteksten, advertorials en specials voor merken, bedrijven en commerciële instellingen en denkt mee tijdens brainstorms en presentaties. Ze kan vlot uit de voeten met WordPress en MailChimp. 

Viola Robbemondt-CV6

Bedrijven die haar hiervoor inhuurden waren onder meer Audi, Porsche (Onderneemster van het jaar verkiezing), Cosmopolitan (de Confessions-specials & Love & Lust specials), Land Rover, ING Carlease, Swissvax, Apassionata, Alphabet, The Hearse & Limo Company, CNG Net en  Dummen Orange. 

Photo: Raymond de Haan Haan Fotografie Postbus 200 3830 AE Leusden Nederland t.+31 33 4480003 f +31 33 4480004 m.+31 621 556678 raymond@haanfoto.nl
Viola Robbemondt-CV2
Viola Robbemondt-CV5
Viola Robbemondt-CV7
Viola Robbemondt-CV3

Breed geïnteresseerd strekt haar ervaring zich inmiddels ook uit tot het geven van sport- en ontspanningsmassages, het coachen van mensen middels de Deepak Chopra methode (House of Healing), het volschrijven van haar eigen blogs (House of Blogging) en het doorgeven van haar kennis middels workshops (House of Learning).

Viola Robbemondt-CV10

Haar hobby’s – behalve werken – zijn: hardlopen, paardrijden, mountainbiken, zwemmen, meditatie en Iyengar Yoga. Als schrijfster ‘vreet’ ze wekelijks boeken en haar inspiratie vindt ze veelal in de stilte van de natuur; de duinen en het strand.