House of Learning

flip-overDeze kamer van House of TXT is ingericht als lesruimte. Het gaat hier over kennisoverdracht.
Alleen of samen met andere professionals uit de media en het bedrijfsleven geeft Viola op verzoek workshops op schrijfgebied:

1. Creatief Schrijven

Veel mensen dromen over het schrijven van artikelen, korte verhalen, hun levensverhaal of een boek. Maar hoe te beginnen? Tijdens deze workshop breid je je schrijverskit uit met diverse nieuwe gereedschappen die je altijd en overal kunt inzetten. Door haar jarenlange schrijfervaring kan Viola je veel tips en trucs geven zodat je nooit meer om geschreven woorden verlegen zit.

2. Schrijven voor Websites en Blogs

Kort-korter-kortst: tijdens de tweede workshop leer je compact en puntig schrijven zodat het lezen van jouw teksten op websites en blogs een groot plezier wordt. ‘Kill your darlings’ is ons motto vandaag. Want de fijne kunst van het schrijven behelst vooral het weglaten en dus leer je schrappen. Deze workshop kan eventueel gecombineerd worden met ‘Schrijven voor Profs’, want veel werknemers houden tegenwoordig de site of het blog van hun baas bij.

HouseOfTXT-creatiefschrijven

3. Schrijven voor Profs

Deze workshop ontwikkelde Viola speciaal voor ondernemers en professionals die regelmatig zakelijk moeten schrijven, maar hiervoor nooit zijn opgeleid. Aan bod komt eerst een klein stukje grammatica –  hoe zat het ook alweer met die d’s en t’s en met de zinsopbouw? Verder leer je vooral om een pakkend persbericht en een aansprekende advertorial te schrijven die uitnodigt tot lezen – en plaatsen!

HouseOfTXT-schrijven

Meer info

Alle workshops bestaan in principe uit een ochtend- en middagprogramma waarbij we – in een groepje tussen vijf en tien mensen – onze hersenen, pennen en/of toetsenborden laten roken. We doen dit op een inspirerende locatie, of in een ruimte van uw bedrijf. Op verzoek kunnen de workshops ook een andere dagindeling krijgen: bijvoorbeeld twee keer een ochtend, twee middagen of intensievere meerdaagse trainingen. Voor alle workshops geldt: behalve speelse schrijfoefeningen ga je aan de slag met je eigen ideeën en je kunt rekenen op veel persoonlijke aandacht.

Voor informatie over tarieven, data en aanmeldingen gebruik je het contactformulier