Chinese vrouwen kopen massaal sportwagens

In de vorige post had ik het over een artikel waarin onder andere staat dat exotische auto’s voor het grootste deel worden gekocht door mannen. Nu vond ik dit heuglijke nieuws: Chinese vrouwen kopen en masse sportwagens!

Vrouw&Auto's2

Het aantal Chinese miljonairs groeit en vrouwen maken een derde deel uit van deze kapitaalkrachtige groep. Goed nieuws voor de makers van exotische wheels, want de rijke Chinese dames lopen ermee weg als waren het Manolo’s.

Vrouw&Auto's9

De verkopen van de high-end auto’s steeg met 60% in 2010 en analysten voorspellen nog een stijging van 35% voor dit jaar. Bij Maserati zegt men dat 30% van hun Chinese verkopen naar vrouwen gaat, in Europa blijft dit getal steken op 10%.

Vrouwen&Auto's1

Het blijft niet bij Maserati, ook Ferrari’s en Lambo’s doen het goed bij Chinese vrouwen. De rijke dames nemen 20% van de Ferrari aankopen voor hun rekening, het dubbele aantal van wat wereldwijd de norm is. De stijging heeft nu ook de aandacht van de Volkswagen groep getrokken en zij overwegen nu een verkoopplan voor Bugatti in China.

[Bron: Bloomberg]

Tagged with: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*