Mercedes Meeuw

De spotlight staat vandaag op een elektrische topper waarover tijdens de autoshow bekend werd gemaakt dat hij daadwerkelijk in productie gaat: de Mercedes Benz SLS AMG E-Cell.

Mercedes-Benz-SLS-AMG-E-Cell-Rear-Side-View

Deze imposante Duitser met meeuwenvleugeldeuren in de fluorescerende kleur Lumilectric Magno krijgt zijn impulsen van vier elektromotoren die vlakbij de wielen gemonteerd zijn. Die leveren een duizelingwekkende 533 pk op waarmee je het asfalt tijdens een sprint van 0 naar 100 km/h in vier seconden volledig laat opkrullen.

mercedes_benz_sls_amg_e_cell

De neus van de Mercedes SLS AMG ECell zit vol lithium-ion accu’s en ook de cardantunnel en de ruimte achter de stoelen moest ervoor wijken. Dat maakt dit opwindende model aan de zware kant. Keramische remmen beloven dat hij evengoed zonder enig drama stil staat wanneer jij dat wilt.

Mercedes_SLS_AMG_E_Cell_2_a

Coureur David Coulthard liet deze bijzondere SLS onlangs als een van de eersten uit, en hij zei erover: “In veel opzichten reageert deze motorisering directer dan de (normale) V8, er is geen kleine vertraging van benzine die de motor moet bereiken als je optrekt. Een motor bij ieder wiel geeft deze auto daarbij maximale grip op iedere hoek. Zijn zwaartepunt ligt lager bij de weg en dat maakt ook dat hij super aan het wegdek plakt.”

Mercedes-benz-sls-amg-e-cell

“Of ik het motorgeluid niet mis? Nee, je voelt de snelheid meer in je lijf door de constante trekkracht. Bovendien zijn er toch wel achtergrondgeluiden hoorbaar, een suizend geluid. I feel blown away by this car.” Flown away kan ook 😉

Mercedes-Benz-SLS-AMG-E-Cell-Gullwing

Deze E-Cell maakt deel uit van Mercedes’ AMG Performance 2015- strategy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*