Plannen 2010: Mark Adams

Voor Autovisie no. 1 van dit jaar maakte ik een compilatie van interviewtjes met bekende en minder bekende mensen uit de autowereld. De vraag was: wat zijn de plannen voor 2010? Voor iedereen die het nummer (nog) niet heeft gelezen, hier het laatste deel uit de 14-delige serie.

Mark Adams (chief design Opel): “Niet alleen voor het werk leven.”

Mark Adams

“Ik vond het fijn dat we in 2009 konden laten zien dat het succes van de Insignia geen eendagsvlieg was. Dat vlaggenschip en onze Astra vormen nog maar het begin van al onze nieuwe plannen. Het komende jaar komen de Meriva en de Astra GTC eraan, allebei geheel eigen ‘personalitys’.”

opel-insignia-sports-tourer

“In 2009 zijn al mijn dromen uitgekomen. Ons team is intern erg veranderd, we zijn zelfverzekerd geworden, hebben veel energie en stralen dat ook uit. Daardoor krijgen we veel vertrouwen vanuit de rest van het bedrijf en we worden zelfs als voorbeeld gesteld. Ik ben qua leiderschap ook veranderd. In het verleden was het verhaal dat je met designers nogal ‘losjes’ om moest gaan. Het zijn de ‘artiesten’ van het bedrijf en je laat ze vrij en vergeeft ze hun ongedisciplineerde aard omwille van de creativiteit. Maar dat vind ik onzin. Je kunt creatieve energie beter gestructureerd gebruiken zodat de kwaliteit van het proces omhoog gaat. Daarmee oogst je respect.”

Mark Adams-2

“Op persoonlijk vlak zal ik in 2010 blij zijn als ik thuis de balans kan handhaven. Ik ben veel aan het werk, maar als ik thuis ben probeer ik het ook van me af te zetten en andere dingen te doen. Als je alleen maar voor het werk leeft, verlies je energie. Ik heb bovendien drie tieners thuis van 18, 19 en 22 jaar en als ik hun leven een beetje in goede banen kan leiden ben ik een gelukkig mens.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*