Plannen 2010: Robert Doornbos

Voor Autovisie no. 1 van dit jaar maakte ik een compilatie van interviewtjes met bekende en minder bekende mensen uit de autowereld. De vraag was: wat zijn de plannen voor 2010? Voor iedereen die het nummer (nog) niet heeft gelezen, hier deel 13 uit de 14-delige serie.

Robert Doornbos, (coureur Indycar Series): “Scoren met betere auto.”

robert doornbos

“Ik hoop dat ik over een paar jaar terugkijk op 2009 en zeg: ‘2009 was een rotjaar, maar ik ben er beter uit gekomen’. Dit jaar was uitermate pijnlijk want na het succes van 2007 wilde ik graag weer knallen. Maar dat is niet gelukt. Mentaal was dat zwaar voor me. Ieder weekend pompte ik me op en was er klaar voor. Dan lag ik ergens vooraan en dan brak er een versnellingsbak of ging er iets mis in de pits. Erg frustrerend. Ik daag alle coureurs uit om het eens te gaan doen op die ovals, het is echt andere koek, er komt veel bij kijken.”

Robert doornbos-indycar

“Ik blijf wel bij mijn huidige team HVM Racing, met de afspraak dat we allebei nieuwe sponsoren zoeken om het gat met de toppers te kunnen dichten. De auto moet gewoon beter en aerodynamischer worden. Daarvoor moeten we vaker de windtunnel in waarbij we niet voor downforce gaan, maar voor minder weerstand. Zo’n dag windtunnel kost echter zo’n 100.000 dollar per dag. Dus daar kunnen de sponsoren ons goed bij helpen. Op dit moment ben ik druk bezig om nieuwe te zoeken. En om vrienden en familie hier in Nederland op te zoeken en te rusten. ‘Work hard, play hard’, zoals de Amerikanen zeggen. Ik ben dit jaar samen gaan wonen met mijn vriendin in Monaco en dat bevalt goed, al is het een heel heen en weer gevlieg. Mijn droom voor de toekomst is wel racen tijdens de Indy 500, het grootste autosportevenement ter wereld met 380.000 man op de tribunes. Die Amerikanen kunnen dat zo goed qua organisatie, het is echt om kippenvel van te krijgen. Feit is dat ik graag door wil in de USA, ik wil weer op dat podium met een ‘big smile’, ik wil weer scoren.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*