Eigen auto, emotionele band

De ‘Heilige Koe’ bestaat nog! Hoewel veel mensen in Nederland in een leaseauto rijden, blijken er nog zat liefhebbers van gevierwielden te vinden. Opel liet er onlangs door Me Mo onderzoek naar doen onder bijna 1000 mensen (helft mannen, helft vrouwen) en kwam op de volgende resultaten:
Porsche Cayman
De ruime meerderheid van de autobezitters (85%) geeft aan autorijden leuk te vinden. Verbazingwekkend veel met al die files!
Maarliefst 71% is trots op het automerk waarin ze momenteel rijden.
Ruim twee derde (69%) is zuinig op zijn of haar auto. Bijna een op de tien blijkt bovendien een zeer innige band met de bolide te onderhouden, want er worden hele gesprekken gevoerd met de auto. Bijna een op de tien mensen geeft aan dat ze tegen hun auto praat alsof het een goede vriend is.

Alfa GT

De emotionele band die mensen met hun auto hebben, heeft veel te maken met het gevoel dat de auto echt van hen is, omdat het een eerste eigen auto is en omdat het een gevoel van vrijheid geeft. Maar ook, en dat vind ik opmerkelijk, omdat herinneringen aan overleden dierbaren aan de auto kleven!

Wiesmann_GT

Een kwart van de autobezitters geeft aan een autofan te zijn. Een op de acht mensen maakt foto’s van zijn of haar auto. En 13% zegt vaak zomaar een eindje te gaan rijden. Bijna de helft (46%) is trots omdat ze de auto zelf gekocht, cq bij elkaar gespaard hebben.

BMW Z4

2 Comments on “Eigen auto, emotionele band

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*