Vrouwen vaker bekeurd in 2009

bekeuringDat vrouwen qua auto’s aan een inhaalslag bezig zijn, wisten we al. Maar dat ladys tegenwoordig vaker van die gehate CJIB-post krijgen dan mannen, was nieuw voor mij. Het blijkt uit onderzoek van leasemaatschappij ALD Automotive, die in 2009 35.000 bekeuringen onderzocht die hun klanten kregen.

Katherine Heigl - car

De bevindingen zijn als volgt: in één jaar tijd krijgt iedere vrouw gemiddeld 2,8 bekeuringen terwijl iedere man over diezelfde periode gemiddeld 2,5 bekeuringen ontvangt. Daarbij strijken vrouwen per persoon zowel voor de snelheidsovertredingen als voor de parkeerbekeuringen meer van deze gehate briefjes op. Een bon voor te hard rijden valt 2,2 keer op de mat bij een vrouw terwijl een man die 2,0 keer ontvangt. Voor parkeerovertredingen is het verschil tussen man en vrouw 0,15 bekeuring per persoon, in het nadeel van de vrouwen.

boetes

Gekeken naar het gemiddelde bedrag voor een bekeuring liggen de prijzen iets hoger bij de mannen. Zij betalen gemiddeld 43,56 euro voor snelheidsovertredingen, terwijl dit voor de vrouwen 42,85 euro is. Voor parkeerovertredingen betalen de mannen gemiddeld 54,83 euro tegen 54,77 euro bij de vrouwen.

cartoon

Als je kijkt naar de dagen van de week zijn woensdag en donderdag de dagen waarop de meeste overtredingen begaan worden. Snelheidsovertredingen pieken bij zowel mannen als vrouwen op de woensdag. De mannen hebben wat meer moeite met parkeren op de vrijdag, de vrouwen gaan op dat gebied vaker de mist in op donderdag. Voor beide geslachten samen zijn donderdag, vrijdag en zaterdag de dagen waarop de meeste parkeerbekeuringen worden uitgeschreven.

4 Comments on “Vrouwen vaker bekeurd in 2009

  1. Het is even een werkje voor zo’n leasemij maar daarna heb je vaker een reden om in het nieuws te komen…
    BTW: mijn vrouw en ik rijden allebei al meer dan 4 jaar boetevrij en dat bevalt uitstekend.

  2. 4 jaar, wat goed! Ongelofelijk zelfs. Vorig jaar was mijn goede voornemen al: minder boetes. Dat is voor 2009 niet gelukt. Ik had er toch weer 8 ofzo. Allemaal voor 10-20 km te hard. En eentje voor 35 km te hard, maar dat was gelukkig in Duitsland (lagere boetes). Maar dit jaar gaat het vooralsnog voorspoedig…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*