CARWOMAN CAR OF THE YEAR – de uitslag!

bmwMet de World Car of the Year verkiezing in het vooruitzicht ben ik jullie nog de CARWOMAN CAR OF THE YEAR uitslag schuldig. Ik heb destijds een volledig gevoelsmatige keuze gemaakt uit de auto’s die op gingen voor de Car of the Year verkiezing. Kijk hier nog maar even voor de modellen die wat mij betreft in aanmerking kwamen voor deze prijs.
And the winner is:

1. BMW Z4
Een prachtige roadster, ontworpen door twee vrouwen (zowel in- als exterieur), dat kan natuurlijk niet missen. Ik vind het opvallend dat tijdens het eliminatieproces van de designs de beste ontwerpen dus van vrouwen afkomstig waren. Mijn interview met de twee charmante ontwerpsters lees je hier. Pluim ook voor BMW dat ze hiermee gewoon naar buiten treden, ze hebben er veel verbaasde reacties op gekregen van (mannelijke) journalisten en wellicht ook van kopers.

BMW Z4

Ik mocht de auto rijden in zuid Spanje en het is een van de weinige waarin ik mezelf – ja, dat kan – misselijk heb gereden. Dat kwam niet alleen door de extreem bochtige routes die BMW voor ons had uitgekozen, maar ook door de fun. Blijkbaar werd ik behoorlijk opgewonden van deze topless topper. Vandaar deze auto dit jaar dus de titel Carwoman Car of the Year mag dragen.

2. Toyota iQ

Zoals de meeste van mijn regular bezoekers wel weten: ik ben niet zo’n fan van kleine ‘vrouwen’auto’s. Toch maakt men tegenwoordig ukkies waarin ik ook best gezien wil worden.

toyota iq

Mijn favoriet laat zich dan ook raden: de iQ. Zelden zo’n cute autootje gezien die er ook nog stoer uitziet. Want dat vleugje bravoure missen de meeste kleintjes. Een verdiende tweede plaats dus voor dit bulldogje op vier wielen.

3. Mercedes E-klasse Estate

Wat mij betreft ging de strijd om het brons tussen de Kia Soul (grappig design, waar voor je geld), de Astra (nieuwe styling super gelukt en je zit er hemels in) en deze nieuwe zilverster. Ik heb voor de Merc gekozen omdat je er – en dat is helemaal in mijn lijn – helemaal zen van wordt.

Mercedes E klasse Estate 2009

Ook al kies je de kleinste motor, de 2,0 liter, dan nog krijg je 184 pk en veel rust, de motoren lopen zo stil dat je over het asfalt lijkt te zweven. Comfort op het hoogste niveau. Uiteraard is er daarnaast een zee aan ruimte en veel handigheidjes. Kleine kinderen kunnen bijvoorbeeld op speciale ‘achteruitkijk’- zitjes in de laadruimte hun eigen domeintje creeren. Dat is iets aparts dat ik bij andere merken nog niet gezien heb. Bovendien vind ik dit qua vormgeving echt een mooi gelukte Estate. Wat mij betreft maakt Mercedes sinds een paar jaar weer mooie auto’s. Dat is wel eens anders geweest. Dus: een welverdiende bronzen plak.

Uit de 54 inzendingen (waarvan 11 vrouwen) heb ik degene gekozen die het dichtst bij mijn eigen uitslag zat. En dat was helaas geen vrouw… De gelukkige winnaar van het Carwoman prijzenpakketje is Rudolf Ferdegaal. Hij noemde als uitslag: 1. Z4, 2. Lexus hybride, 3. iQ. Gefeliciteerd Rudolf!

Een eervolle vermelding krijgen Stijn Braes en Norman Willems. Zij schreven beide zeer uitgebreide motivaties over hun keuzes.  Ook wil ik alle deelnemende dames bedanken! Opvallend was dat jullie bijna allemaal de Lexus SUV en de Kia Soul in jullie lijstje hadden staan. Groot en apart scoort dus ook bij Nederlandse vrouwen!

7 Comments on “CARWOMAN CAR OF THE YEAR – de uitslag!

  1. Rudolf: That’s me!!! Doet een vreugdedansje en gaat hunkerend bij de brievenbus liggen!!! Drie-Werf Hartelijk dank Carwoman!!!

  2. Helemaal niet mijn keuze, maar toch een eervolle vermelding! Daar doen we het toch voor, voor de roem 🙂

  3. Pakket ontvangen! Erg mooi en verrassend. Presse papier van Panamera turbo in het zilver, witte BMW Z4 pet, Ferrari T-shirt en Peugeot sleutelhanger. Hartelijk dank, Carwoman!

  4. Ah, dat ging snel dan! Zo krijgen die cadeautjes die ik tijdens persreizen mocht ontvangen een goede bestemming, nietwaar? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*