Opel Adam voor alle Eva’s

Bij Opel heeft men een hip kleintje gemaakt: de Adam. Deze gloednieuwe, chique, kleine stadsauto lijkt wat op verschillende andere modellen: ik zie er vleugjes Citroen DS3 en Fiat 500. Bij Opel noemt men het een vrijpostig, krachtig design en je kunt de auto helemaal naar je eigen wensen ‘stylen’; iets wat men bij MINI jaren geleden al invoerde en wat nu – terecht – door verschillende merken wordt geadapteerd.

Onder het motto: ‘kunstzinnigheid ontmoet Duitse precisie’maakte men een ‘zwevend’ dak, dat visueel onafhankelijk is van de carrosserie. Op de zijflanken zie je designelementen die ook o.a. de Insignia en de Astra GTC sieren, zoals de ‘Blade’-vorm onderaan de deur en de kenmerkende golf rond de deurgrepen. De auto is voorzien van toptechnologie uit de hogere segmenten, zoals een nieuw onboard infotainmentsysteem, dat de smartphone van de eigenaar in de auto integreert zodat internetgebaseerde applicaties beschikbaar zijn in deze tweedeurs, vierzits auto.

De Adam is te koop met keuze uit drie benzinemotoren (1,2 l 51kW/70 pk, 1,4 l 64 kW/87 pk en 1,4 l 74/ kW100 pk) in combinatie met een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Alle motoren kregen het ecoFLEX pakket mee en dus ook de brandstofbesparende Start/Stop-technologie. Later zal Adam ook te kiezen zijn met een kleine, nieuwe, direct ingespoten motor met turbocompressor voor nog meer efficiëntie en betere prestaties en met zesbak.

Grappig vind ik de namen die de uitrustingsniveau’s meekregen: ADAM JAM, ADAM GLAM en ADAM SLAM. Moet ook zo lachen om de foto’s die erbij horen, zo van: we trekken een blik ‘hippe gasten’ open en die zetten we erbij. 😀 Afijn, de boodschap moge duidelijk zijn: dit is een trendy auto.

Ook leuk: de hemelbekleding is te koop met LED-technologie zodat het op een sterrenhemel lijkt. Mark Adams – de auto is uiteraard naar hem vernoemd 😉 Opel Vice President Design, legt uit: “Geen enkele andere auto in dit segment kan zo vergaand gepersonaliseerd worden als de Opel ADAM, want we bieden vrijwel onbeperkte combinatiemogelijkheden voor de interne en externe kleuren, de stoffen, de decoratiematerialen en de kits. Het is onwaarschijnlijk dat onze klanten een auto tegenkomen die identiek is aan die van hen.”

ADAM is de eerste auto met Opels gloednieuwe, geavanceerde infotainmentsysteem dat niet alleen de smartphone van de eigenaar aansluit op het voertuig, maar er ook een toegevoegde waarde aan geeft, met nog meer comfort en flexibiliteit dan een conventioneel systeem. Het is exclusief in het segment, omdat het niet alleen connectiviteit voor Apple iOS-software biedt, maar ook compatibel is met Android besturingssystemen. Ook met nieuwe media kan Adam overweg, je sluit er zomaar je MP3-spelers, iPodsTM en tablets op aan dankzij BluetoothTM en USB-connectiviteit.

Eigenaren M/V van een ADAM kunnen in stilstand van een video of gepersonaliseerde diavoorstelling genieten.

De gloednieuwe Opel ADAM kan besteld worden na de officiële wereldpremière op de Paris Motor Show (29 september – 14 oktober 2012). De eerste auto’s zullen in januari 2013 in de showrooms verschijnen.

3 Comments on “Opel Adam voor alle Eva’s

  1. Eerste reactie was: Best aardig. Maar hoe langer ik er naar kijk, hoe ‘tureluurser’ ik word van alle lijntjes op de flanken. Wat een druk ding!
    Ik hoop dat ‘t in het echt meevalt, al zou ik -vanwege het merk, ik heb er echt niks mee- nooit overwegen een Adam te kopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*