Plannen 2010: Joop Donkervoort

Voor Autovisie no. 1 van dit jaar maakte ik een compilatie van interviewtjes met bekende en minder bekende mensen uit de autowereld. De vraag was: wat zijn de plannen voor 2010? Voor iedereen die het nummer (nog) niet heeft gelezen, hier deel 2 uit de 14-delige serie.

Joop Donkervoort (autofenomeen): “Meer tijd om te ontwerpen.”

Joop Donkervoort

Donkervoort: “Ik durf het bijna niet te zeggen, maar 2009 was helemaal niet zo’n slecht jaar voor ons. We hebben de crisis uiteraard wel gemerkt. De D8-en gingen in de basisversie wat minder. Maar juist de auto’s in het duurdere segment verkochten goed. Bovendien ontstond er dit jaar een verhoogde interesse voor onze evenementen. In ons pand hebben we veel gedaan met productpresentaties en relatiemarketing. In het nieuwe jaar zal het weer anders worden, ik las net dat de eventbudgetten volgend jaar gehalveerd worden, dus daar moeten we dan harder aan trekken.

donkervoort d8 custom

Begin 2010 doen we mee aan de 24 uur van Dubai. En we zijn hard bezig met de GT en de open GT die we verder ontwikkelen en wellicht eind 2010 introduceren. Voor 2010 hoop ik dat ik de inbreng van mijn kinderen in het bedrijf kan benutten om meer tijd te besteden aan hetgeen ik echt leuk vind om te doen: ontwerpen. Daarnaast is gezondheid natuurlijk een groot goed. Ik ben inmiddels de 60 gepasseerd en in de tuin heb ik een rekstok gemaakt in een van de bomen in de tuin. Hij is gemaakt van de achteras van een kart van mijn zoon Denis die wat krom was geraakt. Die heb ik met touwen in de boom gehesen en ben er nu dagelijks een half uurtje zoet mee.”

Noot van de redactie: Donkervoort is in Dubai 5e geworden in de GT4 klasse met hun nieuwe D8GT.

2 Comments on “Plannen 2010: Joop Donkervoort

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*