Plannen 2010: Leo de Haas

Voor Autovisie no. 1 van dit jaar maakte ik een compilatie van interviewtjes met bekende en minder bekende mensen uit de autowereld. De vraag was: wat zijn de plannen voor 2010? Voor iedereen die het nummer (nog) niet heeft gelezen, hier deel 1 uit de 14-delige serie.

Leo de Haas (programmamaker/presentator ‘Blik op de Weg’): “In 2010 wil ik de administratiekosten bekeuringen aan de kaak stellen.”

Leo de Haas2

Leo: “Het afgelopen jaar heb ik slechts een lade vol bekeuringen gescoord, allemaal voor tussen de 7 en 10 km te hard. Toch netjes gedaan met mijn nieuwe Porsche 911 turbo. Waarover ik me wel verbaasde, is dat we nu per bekeuring allemaal 6 euro administratiekosten moeten betalen. Dat is er tijdens het zomerreces doorgedrukt en er kraait geen haan naar. Maar als je nagaat dat het Rijk tussen de 11 en 12 miljoen euro aan bekeuringen per jaar uitschrijft, dan levert dat dus een slordige 70 miljoen extra op. Ik ben van plan om dat in het komende jaar voor te laten komen, benieuwd wat een rechter hierover zegt. Het CJIB werkt namelijk al van onze belastingcenten en daar zouden we nogmaals belasting over moeten betalen? Ik snap niet dat wij dit als makke schapen allemaal maar slikken.”

Leo de Haas3

“Een leuke gebeurtenis in 2009 was de aankoop van mijn Mini Cooper Mayfair, zo’n jubileumuitvoering in een kek kleurtje. Toen ik er laatst weer eens in naar huis reed, dacht ik nog: ‘Ik kom werkelijk niets tekort in deze auto’. Hij is zuinig, hij is snel, ik kan me daar uitstekend mee amuseren. Oké, ik kan hem bij Ikea niet volladen, maar als ik dat wil, huur ik wel een aanhanger. Een Mini op elektra zou ik ook ambiëren, dan voeg je iets goeds toe. En een leuke ontwikkeling vind ik ook de komst van de Tesla Roadster en straks Model X van dit merk. Tesla maakt vlotte auto’s op elektra, zij bewijzen dat ‘groene’ auto’s er niet uit hoeven te zien als koekblikken.”

3 Comments on “Plannen 2010: Leo de Haas

  1. Moet toegeven dat ik niet wist dat deze administratiekosten er recent doorgedrukt waren (zo vaak krijg ik eigenlijk geen bekeuring)
    Desondanks sta ik dan toch vierkant achter meneer De Haas, zeker als je zijn simpele optelsommetje bekijkt.. dan is het toch een asociaal bedrag wat het CJIB zo even binnenharkt.
    Dus Leo! Succes! We duimen met je mee!! ( Ow en als we een petitie moeten tekenen straks.. je weet ons te vinden he!!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*