Ivo van Hulten nieuwe Opel designer

Tijdens het Opel diner gisteravond met designer Ivo van Hulten gepraat over zijn overstap. Aan het – na ruim zeven jaar – inruilen van Audi voor Opel lagen voor de Brabander een aantal redenen ten grondslag.

Ivo van Hulten - schetsen

Uiteraard wil Ivo zich graag verder ontwikkelen, hij zocht nieuwe uitdagingen en daartoe krijgt hij bij Opel, waar hij nu in het conceptteam van Friedhelm Engler zit, de kans toe. Behalve interieurdesign zal hij zich ook met exterieur bezig houden en bij die woorden ging de jonge ontwerper aardig glunderen.

Ivo van Hulten - portret

Daarbij is hij onder de indruk van de lef die het merk – na de diepe dip waarin het de afgelopen jaren zat – toont. De wil om te vernieuwen staat voorop en vooral het vernieuwende elektrische verhaal van de Ampera en de designfeatures van de Insignia trokken Ivo over de streep. “Er zijn veel merken die veel blabla verspreiden, maar die nog geen aansprekende modellen op straat hebben rondrijden. Bij Opel toont men niet alleen dat men graag wil uitpakken, maar dat daar ook de nodige financieen achter steken. Men wil investeren en dat is belangrijk. De Insignia en de Ampera zijn voor mij de ijkpunten van Het Nieuwe Opel.” Aldus Ivo.

Ivo van Hulten - interview

Ook de collega’s in Russelsheim met wie hij dagelijks werkt, vindt Ivo zeer inspirerend. Meer nog dan bij Audi, waar volgens Ivo toch zo’n 50% de Duitse nationaliteit heeft,  bestaat het (design)team van Opel uit een zeer gemêleerd internationaal gezelschap waarbij Ivo al gauw aansluiting vindt.

Op de Salon van Geneve sprak ik even met Stefan Sielaff, een van de designchefs van Audi waaronder Ivo werkte. Hij betreurt het zeer dat hij Ivo nu moet missen en zei zelfs dat hij altijd terug kan komen. Een mooie opsteker voor van Hulten dus.

Ik wens hem veel succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*