Opel zinneprikkelend op AutoRAI

opel badgeVanavond organiseert Opel een fijn journalistendiner en ik hoorde dat niemand minder dan Ivo van Hulten mijn tafelheer is. Erg leuk om deze jonge ontwerper – die de afgelopen jaren in dienst was bij Audi – weer te spreken. Benieuwd waarom hij de overstap maakte, ik kan het wel begrijpen. Opel is goed bezig de laatste jaren, en dat begon wat mij betreft met de Opel GT die ik destijds heerlijk in de States mocht rijden.

Opel AutoRAI

Op de AutoRAI is Opel uiteraard ook prominent aanwezig. Zij pakken uit in zowel geur, smaak en geluidsbeleving. De zorgvuldig gerekruteerde gastvrouwen en -heren die de bezoekers informeren over de modellen die ‘het nieuwe Opel’ symboliseren, dragen bijvoorbeeld een frisse en subtiele uniseks geur die Adventure heet en die aansluit op de standgeur. Die laatste is een combi van liguster en ‘oud hout’ en moet een gevoel van vrijheid oproepen. Ook sluit de geur – volgens de verzinners bij Opel – uitstekend aan bij de groene boodschap en zuinige motoren die het merk op de AutoRAI wil onderstrepen.

Opel Ampera1

Zelfs de smaakpapillen vieren feest; de elektrische Ampera maakt zijn debuut op de RAI en in het kader hiervan deelt Opel een bijzonder snoepje uit aan geïnteresseerden. Het knettert op de tong en laat ze op symbolische manier kennismaken met elektriciteit.

opel insignia

Ook de oren worden gestreeld; nou ja, als je tenminste van de sounds van voormalig judoka wereldkampioen Dennis van der Geest – die nu bijverdient als dj – houdt. Zijn muziek moet op de AutoRAI in ieder geval aansluiten op het karakter van de brutaal en ‘uit je dak’  Corsa en de verleidelijke, maar stijlvolle Insignia.
Ik ben benieuwd, vind het wel geestig allemaal.

0 Comments on “Opel zinneprikkelend op AutoRAI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*