Honda Civic nieuwe Women’s World Car 2012

De Honda Civic is uitgeroepen tot Women’s World Car of the Year 2012. Een jury van twintig kritische vrouwen uit de hele wereld koos de Civic uit driehonderd (gut…) genomineerde auto’s. Honda kreeg de prijs overhandigd tijdens de Paris Motor Show 2012.

De Women’s World Car of the Year heeft prijzen in vier categorieën: familieauto, luxeauto, sportauto en zuinige auto. In de categorie zuinige auto (Economy Car) werd de Honda Civic als beste bestempeld, gevolgd door de Volkswagen UP en Ford Fiesta op de tweede en derde plaats.

De jury van de Women’s World Car of the Year, gevormd door twintig vrouwen uit elf verschillende landen, allemaal werkzaam in de autobranche, beoordeelde de Civic op criteria die vrouwen – volgens hen – in overweging nemen bij de aanschaf van een auto. Veiligheid, prijs-kwaliteitverhouding, esthetisch voorkomen, bagageruimte, rijgemak, kleur (jaja!), uitstraling, milieuvriendelijkheid en kindvriendelijkheid zijn aspecten die meewegen in hun beoordeling.

Twee leden van de jury, Henny Hemmes en Sandy Myhre, overhandigden de prijs tijdens de Paris Motor Show. Toshiaki Konaka, directeur van Honda Motor Europe Car Division, nam de prijs in ontvangst met de volgende woorden: ‘Deze prijs benadrukt de unieke styling en het praktische interieur van de Civic, die voldoet aan de wensen en eisen van Europese klanten’.

De prijs valt samen met Honda’s aankondiging dat de Civic line-up wordt aangevuld met een nieuwe 1,6-liter iDTEC-motor, die later dit jaar wordt geïntroduceerd, een nieuw model Civic in stationwagon uitvoering en een nieuwe Civic Type R in 2015. Deze nieuwe modellen zijn speciaal voor de Europese markt ontworpen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*