Chryslers funafdeling – Detroit

Designer zijn bij Chrysler lijkt mij behoorlijk fun. Want in hun vrije tijd mogen een aantal van hen de workshop gebruiken om economisch afgeschreven auto’s op te pimpen voor de SEMA in Las Vegas, een beurs waarop de meest gekke auto’s te zien zijn. Deze ‘underground’ afdeling bij Chrysler heet ‘Skunk Works’ maar omdat een vliegtuigfabrikant de naam al had gejat voordat ze ‘m konden vastleggen werkt de afdeling onder zijn ‘tweede’┬ánaam: ‘Mopar Underground’.

Op de Show in Detroit lieten deze designers twee geinige modellen van hun hand zien: de Chrysler 300C Hollywood:

De naam zegt het al: we doen lekker decadent. We laten de chauffeur in de open lucht zitten (bij de Maybach Laundaulet is het precies andersom) en de VIP’s zitten achterin van hun bubbels te nippen.

Nog leuker vond ik de Stormtrooper (de naam komt uit Star Wars), een stoere bak op basis van de Avenger. Deze dikke Dodge heeft een 4,0 liter V6 aan boord die via een automatische zesbak met schakelflippers, alle vier de wielen aandrijft. Hij kreeg een Borla-uitlaatsysteem voor een hemeltergende brul en binnenin zit je in je eigen herrie met een Kicker-audio-systeem. De wagen ligt lekker laag op de weg en hij kreeg 20 inch shoes… Nice!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*