Volkswagen Passat CC – Detroit

Een verrassing stond me in Detroit te wachten bij de stand van Volkswagen: zij presenteerden namelijk hun nieuwe Passat in coupe-achtige jas. En die staat ‘m erg goed! Let op: dit is GEEN concept, maar de echte versie die in juni in de showrooms zal staan.

Op deze chique auto introduceert VW een paar nieuwtjes: een elektrisch panoramadak, dat je als optie kunt bestellen. Voorts is er lane assist en Dynamic Drive Control waarmee je kunt kiezen voor ‘Normal’, ‘Drive’ of ‘Sport’, waarna de CC de demperafstemming en de besturing aanpast.
De motoren: basismotor is de 1,8-liter TSI, goed voor 160 pk. De tweede beschikbare benzinemotor is een 2,0-liter TFSI, die we al kennen uit de andere Passats. Ook zijn er twee diesels, namelijk de nieuwe 2,0-liters met commonrail-inspuiting. Als top of the bill is er de 3.6 V6 FSI. Deze heeft de 3,6-liter V6 die ook in de Passat R36 te vinden is. Het vermogen van dit blok is 300 pk, pk’s die via een DSG-transmissie op alle vier de wielen worden losgelaten.

9 Comments on “Volkswagen Passat CC – Detroit

 1. En geen kritisch woord over het feit dat dit helemaal geen coupé is, ondanks m’n smeekbede? 😉

  “Dus beste collega’s: speel dit spelletje alsjeblieft niet mee en noem de Passat zoals hij eruitziet – als een sedan met een lage daklijn. Doe je het niet voor mij, dan wel omdat een coupé volgens Van Dale nog altijd ‘een personenauto met twee zitplaatsen is’, en geen luxueuze vierdeurs naar het model van Mercedes’ CLS. Want voor je het weet komt Ligier met een supersportwagen – omdat er vanachter een spoiler op staat.”

  Waar staat CC trouwens in hemelsnaam voor?

  Iemand??!

 2. Chique coupé, ergens tussen 607 en CLS.
  Voor wie eigenlijk liever een Audi A5 rijdt, maar een Volkswagen Passat kiest vanwege de kids 😉

  Benieuwd of deze beter lukt dan de Pheaton…

 3. @Djivy:
  Inderdaad géén coupé, maar een vierdeurs 2+2.
  CC volgens mij omdat het beestje een naam moest hebben 🙂

 4. Dan hadden ze toch iets beters kunnen verzinnen dan de onderhand ingeburgerde afkorting voor CoupéCabrio, want dat is deze überpassat al helemaal niet!

 5. Ja, helemaal mee eens heren. Ik stond daar de eerste ogenblikken dus ook even met mijn ogen te knipperen en zocht naar ‘waar gaat het dak dan open?’ In de veronderstelling dat het een coupe cabriolet zou zijn, haha. Dus sorry Djivy: ik ben ook niet altijd even wakker 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*