Verlichting overdag – aan of uit?

De afgelopen dagen las ik weer allerlei berichten in de krant over of je nu wel of niet overdag verlichting moet voeren. Eurlings wil dit veplicht invoeren en er zijn allerlei mensen tegen. Motorrijders bijvoorbeeld die denken dat zij minder goed gezien zullen worden als automobilisten ook verlichting gaan voeren. Zucht.

Ligt het nou aan mij, of is dit een onzinnige discussie? Ik – en volgens mij 95% van mensen die veel autorijdt – voer al jaaaaren overdag verlichting. Sterker nog: ze zijn nooit uit! En ik zie ook weinig mensen meer die dit niet doen. Iedereen is beter te zien met licht aan. Dus… krantenvulling als je het mij vraagt. Ik zeg: aan die lichten! Het staat in veel gevallen nog mooi ook. 

3 Comments on “Verlichting overdag – aan of uit?

  1. Ik heb ook echt altijd de verlichting aan. Of het nou dag of nacht is, maakt niks uit. Het is iets wat je bij je rijles al aangeleerd krijgt! En daar hebben we dan een wet voor nodig! Kom op zeg wat een onzin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*