Bellen in de auto

BellenIk geef toe: ik bel nog steeds met de handjes in de auto of ik ga even stilstaan. Dat laatste is al heel wat. De hoofdreden is natuurlijk gemakzucht. Maar een andere reden is dat ik me niet kan voorstellen dat het goed is, al die straling rond je hoofd. Ik draag mijn mobiele telefoon bijvoorbeeld al nooit op mijn lichaam en in huis zelfs niet in dezelfde kamer. En dan bel ik het liefst met de vaste lijn. Met een headset op je kop, concentreer je al die straling ook nog OP je hoofd. Er zijn onderzoeken waaruit blijkt dat het niet best is voor de inhoud van je hoofd, geen idee of het allemaal zo is, maar toch… 🙂

Sun headset

Maar nu is er iets wat ik dan wel weer interessant vindt: deze Iqua Sun bluetooth headset op zonne-energie. Zou dat beter zijn? Hij kost in elk geval 39,95 euro en is hier te koop.

SUN Headset1

Je kunt er gewoon gesprekken mee beantwoorden, beëindigen en redialen en voicedialen. Wisselen tussen headset en telefoon gebeurt door één simpele knop in te drukken. De naam is ook leuk: de SUN is zelfs genomineerd voor de “innovations 2008 Design and Engineering Award” in de categorie ‘accessoires voor mobiele telefonie’. Hier nog wat specs:
Gewicht: 14 gram
Gesprekstijd: 12 uur
Bluetooth: v2.0
Opladen door zonne energie.
Met volume knop
Mini-usb om eventueel via de computer op te laden
Bereik: 10 meter

15 Comments on “Bellen in de auto

 1. Voor je gezondheid hoef je het in ieder geval niet te doen. Het werkt precies hetzelfde als alle andere bluetooth headsets, alleen wordt hier de batterij met zonnecellen opgeladen. Verder zenden headsets zelf geen gsm-stralen uit, alleen bluetooth. Je hoeft dus niet bang te zijn dat gsm-stralen, waarvan nog steeds niet onomstotelijk bewezen dat ze schadelijk voor de gezondheid zijn, dichter bij je hoofd zitten.

 2. Ik houd m’n telefoon meestal in mijn broekzak, slaap met mijn hoofd naast mijn mobiel, die ligt trouwens altijd aan en nooit vreemde hoofdpijnen gehad, ben niet impotent…
  Ik weet niet welke straling een gsm afgeeft, maar als het lager is dan infrarood, hoef je je nergens zorgen om te maken.

 3. Bluetooth signalen zijn redelijk zwak. De verbinding tussen mijn headset en GSM bijvoorbeeld, begint na 3 meter al weg te vallen. Ik kan me daarom niet voorstellen dat het schade zou veroorzaken, dit in tegenstelling tot GSM straling.

  Ik geniet erg van je blog Viola. Weer eens iets heel anders dan de mannelijke invalshoek. En als man vind ik dat een welkome aanvulling!

 4. Ja. Daarom stop ik nu ook vaker als ik gebeld word. Of ik laat hem gaan. Vaak kan een belletje best even wachten. Ben af van het druk-druk-druk gevoel en ik moet zeggen: DAT VOELT GOED!!

 5. Mooi speeltje… alleen dat gezeur over het gevaar van GSM straling moet maar eens afgelopen zijn. Toen de eerste televisies kwamen was men bang voor ‘straling’. Met hoogspanningskabels is men bang voor ‘straling’. Met GSMs: Straling! UMTS: Straling….

  Je bent toch ook niet bang voor een gloeilampje? of voor de zendmast in Lopik? Je eten uit de magnetron is misschien niet het lekkerste in de wereld, maar ook daar is de angst voor straling toch een beetje een dommig concept.

 6. Nee… maar ik werk dagelijks met allerlei soorten straling, het meten ervan etc…

  Ik ben er zo fel op, net als een autoliefhebber fel is als een geitenwollensokken hippie roept dat alle auto’s eigenlijk verboden zouden moeten worden, behalve Priussen. Deze mensen roepen ook maar wat zonder het te onderbouwen… En als te veel mensen dat doen, dan wordt het opeens een soort van waarheid (ja! Dat hoorde ik ook laatst! het moet dan vast wel ergens waar zijn? toch? de buurvrouw had het op tv gezien).

  Als wetenschapper wordt ik helemaal onwel van dat soort redeneringen…

  En nee, lieve Viola, de andere kant kan niet. Sommige straling is gevaarlijk (UV, Rontgen, gamma en hoger), sommige straling niet (zichtbaar, IR, radio en lager). Dat weten we al jaaaaaaren. Een van de pioniers die dat uitgevonden heeft was nota bene een vrouw (Marie Curie).

  Maar goed, dit is nu wel heel erg off topic… Leuk bleutooth-zonnecel-oordopje! Staat vast heel hip met een bijpassende twotone FIAT 500-tje! 🙂

 7. Ah, dank voor je uitleg MDA. Maar bedenk ook dat er jaaaaaren gedacht werd dat de aarde plat was. 🙂 Dus wellicht komen we er over een aantal jaar wel achter dat het toch niet zo goed voor je blijkt te zijn. Zou kunnen, toch? De mogelijkheid is wat mij betreft open. Zoals alles.
  En dat bleutand-setje staat ook vast erg leuk bij mijn Alfa GT hoor. 😆

 8. Ik denk toch dat een creme-wit 500-tje met carbon-zwart dak er beter bij past.

  Of zo’n elektrische prius met zonnepanelen op het dak natuurlijk. 😀

 9. We zitten een paar uur per dag in de auto, maar brengen gemiddeld zo’n 8 uur per dag in bed door. Zeker heet hoofdeinde van het bed wordt steeds meer een “cockpit” vol elektronica, DVD speler, notebook, GSM, DECT etc.

  Volgens de onderzoekers stijgt het risico op hersentumoren wel door het gebruik van gsm’s, draagbare telefoons of basisstations naast het bed. In meerdere gevallen werd er een verandering van genactiviteit vastgesteld.

  Ook het verband tussen straling en hoofdpijn of slaapstoornissen is waargenomen. De Duitse Dienst voor Stralingsbescherming raadt bijgevolg “voorzichtigheid” aan met draadloze communicatietechnieken. Een vermindering van de stralingsbelasting lijkt ook aangewezen, omdat steeds meer onderzoeken duiden op gezondheidrisico’s.

  “Gezond weer op” komt dichterbij als we bv GSM en DECT zover mogelijk van ons afleggen !

  W.J.Wijnands BSc.

 10. Ik ben het helemaal met je eens hr Wijnands. Na het zien van de film What The Bleep Do We Know – waarin te zien is hoe watermoleculen reageren op verschillende gedachten van mensen – weet ik gewoon zeker dat het allemaal wel iets met je doet. Alles is met elkaar verbonden. Wij bestaan ook voor het grootste deel uit water en de cellen reageren onmiddellijk. De film is overigens – in partjes – te zien op YouTube. Ik heb hem inmiddels met NL ondertiteling gekocht, superinteressant!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*