Top 3: Auto’s die indruk maken

vrouw auto 8Ze zeggen dat vrouwen bij het beoordelen van de geschiktheid van een man kijken naar zijn auto. Veel mannen denken daarop dat hun gevierwielde vriend wildgespoilerd, belachelijk duur, van het type ‘sport’ en/of  extravagant moet zijn. Ik kan ze uit de droom helpen: dat is niet altijd zo. Dames vallen over het algemeen op heren die ofwel iets gangbaar populairs (op dit moment bijvoorbeeld Audi) rijden, of iets bijzonder stijlvols of bijzonders. Dit is mijn persoonlijke Top 3 van auto’s waarmee HIJ indruk kan maken. Kom hiermee voorrijden en ik wil best mijn mooiste outfitje aantrekken om een ritje te maken:

1. Jaguar XK (tegen een XKR zeg ik ook geen ‘nee’).

Jaguar-XKRs

Een van de mooiste en lekkerste auto’s waarin ik ooit heb mogen rijden. Onvoorstelbaar lichtvoetig en lenig. Met de komst van dit model was het in mijn ogen weer helemaal goed met Jaguar, het belegen imago werd afgeschudt. Volgens mij is het een ontwerp van Ian Callum en de zijnen. Het motorgeluid van de 4,2 achtcilinder is helemaal goed, als de lage grom van een boze kat. En hij is niet alleen meer verkrijgbaar met allerlei belegen houtwerk in het interieur, maar ook met veel chroom. Staat hem super. Wat mij betreft: een brok verleiding. 

2.  Ford Mustang Shelby (met racestrepen).

Ford-Mustang Shelby GT500KR

Bij deze auto worden de oerkrachten aangesproken, het eerste en tweede chakra. Hij straalt seks uit, op een onvervalst aardse manier. En dan geen poezelig gedoe, nee, dit is het  soort auto van een man die je aan je haren mee naar z’n grot sleept.  De grommende V8 overstemt iedere tegenwerping. Ik ben altijd een beetje onder de indruk van zijn grootte als ik ernaast staat. Zijn snoet is niet echt mooi, maar wel beestachtig.

3. Bentley Continental GT (tegen een GTC zeg ik ook geen ‘nee’)

Bentley Continental GT

Stijlvol, zonder al te elegant te worden. Wat mij betreft staat dit nog steeds aan de top van de lijst als je het hebt over bijzondere, exclusieve auto’s. Helaas zien we die veel te weinig in Nederland. Wat ik vooral erg mooi vind, zijn z’n heupen die veel kracht verraden. Bovendien houd ik van alle snufjes in het interieur die je zeer koninklijk doen voelen. Stoelen die je masseren enzo. De zesliter W12 motor doet het vast ook fijn. Ik heb ‘m helaas (nog) nooit mogen rijden, maar ik kan me helemaal voorstellen dat je hierin niet rijdt, maar zweeft.

Ik besef nu net dat ik hier toch allemaal dure auto’s heb laten zien. Volgende keer beloof ik budgetbakken te komen waarmee je ook  veel indruk maakt. Ik noem alvast even een klassieker – nee, ik heb niets met klassiekers, maar een enkeling vind ik erg geinig – namelijk de Alfa Romeo 2000 GTV.

alfa romeo 2000 gtv

Ik zag laatst een prachtig onderhouden kanariegeel (eigenlijk heel fout natuurlijk) exemplaar staan en heb er een minuut of vijf omheen gelopen. Uniek voor mijn doen 😉

9 Comments on “Top 3: Auto’s die indruk maken

  1. Een klassieker in je lijstje! En nog een mooie ook 🙂

    Ik ben overigens blij dat die fantasieloze (in mijn ogen dan) Audi’s niet in je lijstje voorkomen. Iedere suffe pennenlikker maakt die keuze. Gaap…

  2. Hmm. Geen vastgoedmakelaar, holbewoner of profvoetballer, dus geen schijn van kans zo te zien… 😛 😉

  3. Dan heb ik de juiste keuze gemaakt. (ach tis wel geen 2000 GTV, maar de GT Junior is gewoon mooier)

    Helaas ben ik het niet echt akkoord met de andere genomineerden. Uitgezonderd van een XK-R.

  4. denk eerder op nr. 1 die bentley en dan een Cayenne, en dan een 6serie cabrio.

    dan die onlogische volgorde: vrouwen houden van een mooie lijn en geen 2fastfurious autos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*