Patrick Swayze: R.I.P.

Het lijkt wel een traditie te worden op dit autoweblog, overlijdensberichten van sterren… Maar wees gerust, ik doe het alleen als ze mij iets deden. Maandag 14 sept 2009 overleed Dirty Dancing/Road House/Ghost etc. acteur Patrick Swayze aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Hij werd 57 jaar.

patrick-swayze

(Hier met 1 pk)

Patrick Swayze
De laatste maanden zag Swayze er al niet meer gezond uit. En dan zeg ik het mild. Onherkenbaar geworden… Hij bleef overigens wel roken (alvleesklierkanker komt vaak bij rokers voor) en lang optimistisch over zijn kansen. Toen kranten hem een jaar geleden al ten dode opschreven, werd de Texaan behoorlijk kwaad. Hij gaf toen een foto vrij waarop hij opgewekt samen met zijn vrouw Lisa poseerde. Om te laten zien dat het allemaal best goed ging met hem. Tja, de eigen sterfelijkheid is voor velen moeilijk te aanvaarden, begrijpelijk, vooral als de man met de zeis al relatief vroeg voor je deur staat.
Vaarwel Patrick!

Tagged with: , , , , ,
13 comments on “Patrick Swayze: R.I.P.
 1. Patrick Swayze… Kende iemand hem persoonlijk? Dan kan je niet spreken van een verlies, zijn personages leven eeuwig voort/zijn al lang gestorven.

 2. Viola says:

  ‘Iemand’, ik dus, heb hem wel eens geinterviewd… Om dan van ‘kennen’ te spreken is uiteraard overdreven. Maar het raakte me toch…

 3. Marcel says:

  De gedachten gaan dan automatisch weer terug naar zijn beroemste film ‘Dirty Dancing’. Was het niet eind ’87 dat de film in de bios draaide? Je denkt dan ook weer terug wat je zoal deed, wie je vrienden/vriendinnen waren (en wellicht nog zijn). Een diagnose krijgen en dan toch doorroken, tja. Gezondheid is het kostbaarste goed. Ik rook en drink niet en toch je gezondheid (voorlopig?) kwijtraken door een (door een ander veroorzaakte) verkeersongeval. Tja, moet je maar niet aan het verkeer deelnemen…….

 4. Viola says:

  Ja, de film was gisteravond nog op tv. Heb weer een klein stukje meegepakt, voor de zestigste keer (echt!)
  Swayze was ook niet meer beter geworden als hij wel was gestopt met roken toen hij de diagnose kreeg. Het zat toen al in zijn lever. Dit soort kanker wordt vaak pas in een te laat stadium ontdekt, las ik.
  Lullig voor je Marcel 🙁

 5. Marcel says:

  Misschien haal ik de reünie nog…….(let wéér op de Umlaut……..)

 6. vla says:

  @ Viola
  Geïnterviewed? Wicked! Maareuh… Waarom? 😉 En wanneer…

 7. Viola says:

  @Vlae (‘e’ erbij vind ik chiquer): Carwoman was acht jaar in vaste dienst, redacteur bij Cosmopolitan. Dan maak je wel eens iets mee. 😉 Anderen die ik heb geinterviewd zijn bijvoorbeeld George Clooney, Beyonce en Andy Garcia. Onder de indruk? Hoeft niet, was gewoon werk hoor 😆

 8. vla says:

  @ Viola
  Ah, some people call me the space cowboy, some call me vlae,…
  Eigenlijk maken zo’n dingen totaal geen indruk op mij (interviews met bekendheden, lifestyle magazines) maar ik vind het al wat fijner als ik het bekijk uit jouw standpunt: je hebt wss je droom geleefd, niet? 😉

 9. Viola says:

  @Vlae: Nee hoor. Want ik ben ook totaal geen VIP-sucker. Dat ik erin terecht kwam, ging gewoon zo. En het was erg leuk. Ik werk nog steeds met veel plezier regelmatig voor Cosmo. Nu als freelancer.

 10. Marcel says:

  Ben toch wel een beetje trots op m’n ex-schoolgenootje dat ze Clooney en Beyonce ooit heeft geinterview(e)d……….

 11. Viola says:

  @Marcel: och… die mensen moeten ‘s ochtends ook gewoon p….. hoor… 😉
  Ik kom trouwens maar kort – ‘s middags een uurtje – naar de reunie, heb een etentje ‘s avonds.

 12. Marcel says:

  Viola, 9 oktober a.s??

 13. Viola says:

  Reunie is op 10 oktober Marcel 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*