Auto Gadgets: Gestoofde pruim

stoelverwarming1
Auto Gadgets: Gestoofde pruim
Ik kan me de dag dat ik voor het eerst een auto met de – destijds – zeer luxe optie stoelverwarming onder den bips had nog uitermate goed herinneren. Het was namelijk daags voordat de maandelijkse ellende weer moest beginnen en ik kon iedereen wel schieten. Daarnaast had ik het gevoel alsof ik de dag tevoren honderd kilo aardappelen op mijn rug naar huis had gedragen. Op stiletto’s.

Vrouw auto

Voor alle geluksvogeltjes die dit gevoel niet herkennen: PMS (het pre menstrueel syndroom) gaat in mijn geval soms niet alleen gepaard met serieuze moordneigingen maar ook met een enorme pijn in mijn onderrug. Die alleen overgaat door enorme hoeveelheden TLC (Tender Loving Care) of – als dat niet meteen voorhanden is – warmte. Veel warmte.
In ieder geval stapte ik die winterdag in een gloednieuwe BMW, Mercedes, Lexus, Audi of iets dergelijks fijns en bediende de maagdelijke knop voor de stoelverwarming. Toen de warme gloed zich over mijn derrière en rug verspreidde, ontdooide ik als een roomijsje in de zinderende zomerhitte. En zei spinnend tegen mijn bijrijder: ‘Oooh, wat fijn, zo’n PMS-knop’. Dat behoefde natuurlijk enige uitleg en nadat hij was bijgekomen (van het lachen), bedankte hij de makers van de luxe auto oprecht opgelucht voor hun medewerking aan mijn goede humeur en gezondheid.
stoelverwarming

Nu zapte ik een poosje geleden langs Gooische Vrouwen waarin ik het karakter Tante Cor op de bijrijderstoel zag plaatsnemen en tegen haar neef hoorde zeggen dat hij de stoelverwarming uit moest zetten, want: ‘Anders krijg ik een gestoofde pruim’. Hilarisch natuurlijk, maar misschien moet Tante Cor haar neef nog even verder laten shoppen voor een auto, want inmiddels is ook de stoelkoeling al lang en breed uitgevonden. Hierbij blaast er juist koele lucht door de stoel heen langs je billen en rug, waardoor je op hete dagen nooit aan je stoel vastkleeft. Niet alleen ideaal voor als je midden op de dag naar een zakenlunch rijdt en niet gekreukeld uit je auto wilt stappen, maar ook nog ideaal voor korte rokjesdagen! Kijk, dat noem ik nou fijne opties voor vrouwen. Ga zo door heren, ga zo door.
Deze column is hier ook te lezen.

9 Comments on “Auto Gadgets: Gestoofde pruim

 1. Interessant artikel, ging er ook een reactie op posten. Maar die laatste zin deed mij anders nadenken. Het maakt bij mij een vreemd gevoel van samenzwering-schuld los: er kwamen toch altijd al veel vrouwen te pas aan het maken van een auto – vooral zelfs het interieur?
  Vind het een beetje kut dat je als vrouw zegt dat de heren zo voort moeten doen, alsof vrouwen er niets te zeggen hebben… Maar ben de hele dag al om onbekende reden een beetje melancholisch. 😛

  • Nou, ik denk dat stoelverwarming door mannen is uitgevonden hoor, haha. Waarom ik dat denk weet ik eigenlijk niet. Melancholisch? Eerder achterdochtig… is het soms uit met je vriendin ofzo? 😉

 2. @ Viola
  Nah, mijn vriendje heeft me de bons gegeven. Pass the icecream please. 😆
  Echte reden: zit in een andere klas, moet mijn jaar herdoen en dat zie ik écht niet zitten. Klasje is fijn, maar de lessen zijn tergend herhalend, en je moét opletten…
  Je denk mss dat het niets inhoudt, dat dacht ik ook, maar als je een heel jaar alles opnieuw doet, is dat onvoorstelbaar hard, vooral omdat ik slechts voor 2 vakken gebuisd was… Mag ik een knuffel? 😛

  • 😎 zelfs Carwoman heeft destijds een jaar herhaald op de Havo. Kwam omdat ik zoveel andere interesses had… 😆 Volgens mij had ik het opgelost door heel vaak afwezig te zijn bij de vakken waar ik toch al voldoendes voor had gehaald. Maar da’s geen ‘goed’ advies voor je natuurlijk… Knuffel dan maar op Vla!

 3. @ Viola
  Thanks. 😛 Welk jaar heb je moeten herhalen?
  Slimme oplossing, dacht er vanochtend nog aan (heb een beetje een verkoudheidje van te veel op de koersfiets te rijden *piepstemmetje* ).
  En hoewel ietwat drastisch, is het wel de ultieme oplossing moet ik toegeven (want die lessen zijn echt tergend)…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*