Bugatti Galibier

Een coole vierdeurs van Bugatti: weer een reden waarom ik toch naar de IAA had moeten gaan. Halleluja, wat een beauty! Het is nog maar een concept die het merk voorstelde aan (oud) Bugatti-klanten om hun meningen te peilen. De naam van de auto zal – als hij in productie gaat – Galibier gaan luiden, de naam van een lastige Alpenpas uit de Tour de France.

bugatti-galibier

Als krachtbron voor deze Galibier zal de belachelijk potente W16 dienen. Volgens meldingen doet deze Bugatti 350 km/h. Deze versie is in staat op ethanol te rijden en of het daarmee lukt om wat extra ponies uit de motor te persen… Niet dat-ie dat nodig heeft natuurlijk… Bovendien, als je bedenkt hoeveel alcohol dit beestje dan drinkt is ‘groen’ niet direct een label dat bij hem past.

bugatti-galibier-boven

Opvallend zijn natuurlijk de two-tone kleuren, het gepolijste alu in combin met donkerblauwe koolstofvezel. Zijn front doet aan de Types 35 en 57 denken.

bugatti-galibier-int

bugatti-galibier-lopzij

21 Comments on “Bugatti Galibier

 1. Goh, wat vinden jullie dan precies niet mooi aan deze auto (als je even het historische aspect weglaat)? Ik vinnum echt wel geslaagd, die bolle achterkant bijvoorbeeld, heel mooi.

 2. KR en PA hebben gelijk. Die Q9 is vooraan een Audi, in profiel een Conti en achteraan een Porsche (928 of Panam). Te veel VW DNA. Het interieur en de bijbehorende kofferset zijn wel delicieus. Het klokje kan je uitklikken en op je polsarmband vastklikken. Cool!

 3. Viola: het zijprofiel is lomp. De hoefijzervormige grill in de neus is lomp.
  En het is lomp een Bugatti op dezelfde basis als een Bentley te bouwen. Ettore draait zich in zijn graf om!

  Oh, maar dat interieur… Yum! Utter yum!

 4. OMG wat zijn jullie een stelletje negatievelingen. Ik vind het een prachtige auto. Creatief ontwerp en eindelijk een auto de echt bling is.

 5. Wat een super auto! Echt geweldig!

  Alleen rottig als je deze auto achter je aan hebt op de duitse Autobahn. Lijkt net een KOGEL.

  Maar ik zou hem kopen 🙂

 6. @bugattifan: Mooi he, die bestuurbare auto’s! tegenwoordig zo gedetailleerd dat je gaat denken dat je echt zo’n auto bezit..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*