Beatrix als top-autoverkoopster
De luitjes van Autoscout hebben weer ‘ns een nutteloos onderzoekje laten doen. Wat was de vraag deze keer aan onnozel Europees publiek, (4357 stuks)? ‘Van wie zou je het liefst een auto kopen?’
Van de leiders van diverse Europese landen scoort de Duitse bondskanselier Angela Merkel hoog op de betrouwbaarheidsladder, 30% van de Europeanen zou een auto van haar kopen. Ook Koningin Beatrix doet het goed als autoverkoper: zij bezet met 20% de tweede plaats. Enkel gekeken naar de mening van Nederlanders is onze koningin de onbetwiste nummer één: maar liefst 49% zou bij haar aankloppen voor een nieuw voertuig.
Op nummer drie staat de Zwitserse minister-president Corina Casanova (13%) daarna volgten Koning Albert van België (9%), de Spaanse premier José Luis Rodríguez Zapatero (8%), Nicolas Sarkozy van Frankrijk (8%), de voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi (TSSSS!) (7%) en de Oostenrijkse bondskanselier Werner Faymann (5%).
Als Nederlanders dan uiteindelijk de auto hebben aangeschaft, rijdt de meerderheid er het liefst mee in eigen land. Uit Europees perspectief komt Nederland pas op de zesde plaats van de landen waar Europeanen het liefst ‘en route’ zijn. De podiumplaatsen worden bezet door Duitsland, Italië en Zwitserland. De meeste Europeanen zouden dan het liefst een ritje maken met George Clooney, die hiermee Brad Pitt op de tweede plaats zet. Nederlanders gaan toch eerder voor hun eigen partner of vrienden, gevolgd door Prinses Máxima en Michael Schumacher.
Het onderzoek is onderdeel van de 10e Internet Auto Award, Europa’s grootste publieke prijs in de automobielindustrie. Autoliefhebbers hebben nog tot 13 januari 2012 de tijd om te stemmen op hun favoriete auto in tien categorieën via deze link . Zij maken dan tevens kans om één van de twee topklasse auto’s – een Opel Ampera en een Mercedes-Benz B Class Sports Tourer – te winnen.
*Dit onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau Innofact AG onder 4.357 automobilisten tussen de 18 en 65 jaar in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, België, Frankrijk, Spanje, Italië en Nederland (ongeveer 550 personen per land).
Leave a Reply