VW Camper feestje in Verona

Bij dit druilerige weer even een zonnig nieuwtje: omdat de Volkswagen Camper, in de volksmond beter bekend als de Bulli, al zestig jaar symbool staat voor de ultieme vorm van vrijheidsbeleving moet er uiteraard een feestje gevierd worden. Dat gebeurde onlangs in de Italiaanse stad Verona en aan het nabijgelegen Gardameer.

07_Volkswagen_Camper

Begin jaren vijftig – al kort na zijn introductie – trokken de eerste Duitse vakantiegangers in hun Volkswagen Camper namelijk al over de Grossglockner richting het – ook bij Nederlandse touristen geliefde – Gardameer.

01_Volkswagen_Camper

Om dit sentiment opnieuw te beleven, legde een konvooi van oude Volkswagen Campers deze route af. De route voerde over een afstand van 600 kilometer en de meest uiteenlopende bouwjaren werden feestelijk opgewacht bij het Byblos Art Hotel Villa Amista in Verona.

02_Volkswagen_Camper

In de stijlvolle ambiance van het in Venetiaanse stijl gebouwde hotel werd de jubileumstoet verwelkomd door tal van prominenten, onder wie racelegende Jacky Ickx. “De eerste keer dat ik oog in oog stond met een Volkswagen Camper was in Wolfsburg. Ik was nog een kleine jongen, op pad met mijn vader die een artikel schreef over de T1, de allereerste Volkswagen bestelbus. En het was liefde op het eerste gezicht”, vertelde Jacky Ickx. 

04_Volkswagen_Camper

05_Volkswagen_Camper

Naar verluid verschijnt er in 2013 een nieuwe Bulli. De concept stond dit jaar op de Salon van Geneve.

1 Comment on “VW Camper feestje in Verona

  1. heb net even gekeken naar de foto’s van de bulli die naar verluid in 2013 uitkomt. grappig wagentje maar had liever een mooie nieuwe uitvoering gezien van de t1. zodat ik een nieuwe kan kopen inplaats van belachelijk veel geld te moeten neerleggen voor een verroeste 2e hands

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*