Toyota’s Autocoach voor vrouwen

cartoon2Toyota’s autocoach voor vrouwen.

Om de gang naar de dealer te kunnen overslaan – of wat beter beslagen ten ijs te komen – verzinnen veel merken andere manieren om hun auto’s aan de vrouw/man te brengen. Bij Audi loopt de Twitter Tour bijvoorbeeld erg voorspoedig, de Q3 Twittertour zorgde al voor 500 leads (geinteresseerden).

En bij Toyota lanceerde men onlangs de online autocoach. Je moet daarop, als bij een enquete, wat vragen beantwoorden waaruit dan een advies rolt. Heel slim, want op deze manier geef je de vrouwen niet alleen een helder idee van de modellen die Toyota in huis heeft, maar ook inzicht in de wensen van de vrouwelijke koper. Dat laatste kan men dan weer gebruiken bij wijze van onderzoeksresultaten.

vrouw-prius

In de enquete staan wel een paar vreemde vragen, bijvoorbeeld onder het kopje ‘Uw auto en bijbehorende karweitjes’. Daaronder staan drie antwoorden: spullen inladen, tanken of langs de garage. Je moet er een kiezen, maar ik doe alle drie regelmatig. Dus wat men hiermee bedoelt is mij niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk gaat het om wat je het meest vervelend vindt. In ieder geval was de uitslag dat ik toe ben aan een Auris Diesel, maar ik zal in de nabije toekomst ook de Auris Hybrid interessant gaan vinden. Of die interesse klopt? Niet helemaal, want toen ik onlangs shopte voor een nieuwe, stond de iQ op mijn lijstje en niet de Auris.

Toyota Auris

Wellicht is deze campagne ook gewoon gericht op het promoten van de Auris en niet zozeer op ‘oudere’ modellen. Dat zou overigens jammer zijn. In ieder geval: grappig initiatief.

Tagged with: , , , , , ,
One comment on “Toyota’s Autocoach voor vrouwen
  1. Jacobien says:

    Allemachtig. Volgens deze coach heb ik een man en kinderen. Not!
    Echt elke vraag gaat daarvan uit.
    En wat een cliché voorbeelden weer; make-up, vriendinnen, de man die kenner is.
    Geen enkele vraag gaat over veiligheid, aanschafprijs, motorvermogen of praktische zaken zoals een inklapbare bank, hoge of lage zit, aanhanger nodig etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*