Vrouwen vallen op mannen met dure auto’s

Volgens een artikel in de Engelse krant Telegraph hebben psychologen nu aangetoond wat autodealers al generaties lang roepen: hoe duurder/luxer de auto waarin de man rijdt is, hoe meer vrouwen hij aantrekt.

auto-vrouw-nieuw3

Een test team van de Universiteit liet vrouwen foto’s zien van dezelfde man die in twee verschillende auto’s zit: een Bentley Continental en een Ford Fiesta. De vrouwen, allemaal tussen de 21 en 40 jaar oud, kozen massaal voor de foto van de man in de Bentley.
Zijn research toonde ook aan dat mannen meer geïnteresseerd zijn in het uiterlijk van een vrouw dan in haar ‘motor’. Want ze hielden mannen dezelfde foto’s voor met een vrouw achter het stuur. De heren waren enkel geïnteresseerd in haar uiterlijk en figuur en niet in de auto waarin ze rijdt.

vrouw-auto-nieuw21

De reden hiervoor is volgens de onderzoeker dat mannen enkel kijken naar vrouwen die hun kinderen kunnen baren – een slanke taille en jong uiterlijk suggereren vruchtbaarheid. Terwijl rijkdom en status bij een man suggereren dat hij een betere vader zou zijn voor vrouw en kinderen om dat hij (financieel) voor moeder en kid(s) kan zorgen.

vrouw-auto-nieuw1

Volgens Dunn gaat deze trend in de toekomst niet veranderen, zelfs niet nu vrouwen onafhankelijk zijn en zelf genoeg geld verdienen. Volgens hem raken vrouwen toch eerder gecharmeerd van een man met een hoge status, ook al is hij uiterlijk onaantrekkelijk. Ik vraag me nu natuurlijk meteen af hoe Dunn er zelf uitziet… Hij schijnt in elk geval in een oude Ford Ka te rijden… 😉

Ik heb er overigens wel andere ideeën over. Volgens mij zijn en waren er ook altijd al mannen die graag een rijke vrouw aan de haak willen slaan. En die daar ook actief achteraan gaan. Daar is de gemaksfactor debet aan, denk ik. Dus niet anders dan bij vrouwen.
Ook heb ik de ervaring dat er veel mannen zijn die helemaal geen kinderen willen. Waarop baseren zij dan de keuze voor een vrouw? Want dan is de ‘geschikt-voor-baren’ factor minder belangrijk. Of wordt dan de arm-candy-factor groot?
Met 33% van de huwelijken die stukloopt, zou ik wel eens een onderzoekje willen zien naar de factoren die mannen en vrouwen bij elkaar houden. En dat heeft dan weer niets met auto’s te maken, want ik denk dat het te maken heeft met acceptatie van elkaars roteigenschappen. 😉 Wat denken jullie?

22 Comments on “Vrouwen vallen op mannen met dure auto’s

 1. De auto is in die gevallen van scheiding niet groot genoeg. De auto moet dan zo groot zijn dat:
  -deze indruk maakt op de vrouw;
  -de afstand zo groot is tussen man en vrouw (in de auto) dat de man haar inschat als aantrekkelijk;
  -men niet met elkaar communiceert anders worden de factoren vruchtbaarheid en status vertroebeld.

 2. Ik ben gescheiden, van een vruchtbare (want 2 kinderen) vrouw, rij een eenvoudige auto, zoek een rijke, zinnelijke vrouw, ben een indrukwekkende man, vertoon opvallend weinig roteigenschappen, ben dol op VRcandy, probeer een goede vader te zijn (goedvoelend vaderschap is niet met geld te koop trouwens 😉 en verhuur fietsen op Bali.
  -die running gag houden we er in allicht-

  Zeg het maar. Ben ik nu voer voor psychologen????
  Fijne avond.
  ps
  J.A.: is VBHfan eerst nog dan? Prima, heb ik nog even lucht, dit weekend was te vol….

 3. Best vervelend wanneer je vrouw je alleen gekozen heeft vanwege je auto…

  Die van mij wilde mij vanwege mijn onmetelijke rijkdom 😉

  Pracht foto overigens, waarmee je je artikel opent.

 4. Heb een saaie Ford Focus Wagon diesel in het donkerblauw dus mijn bijdrage voor mijn auto is het omkijken niet waard. En dan is die auto ook nog van de leasemij ook. Maar heb wel een staatslot en daarnaast spaar ik voor een MG TF.. Maar de rubriek mijn toekomstige auto is er (nog) niet.. Wat mij betreft mag Martin (Aston??) !

  Mag er in mijn auto ook mijn motor? (Heb een BMW R1150GS en daar ben ik wel eigenaar van)

 5. Vrouwen gaan voor de mooiste auto (hoewel de vergelijking tussen Bentley en Ford toch een beetje aanstuurt op een bepaalde keuze) omdat dat een accessoire is dat ze dan zo maar in de deal meekrijgen. Manlief wil altijd achter het stuur, dus auto met chauffeur!

  Overigens, toen ik mijn vriend leerde kennen had hij geen rijbewijs en ik reed in een oude Skode 105…

  Wat houdt mensen bij elkaar? Na 22 jaar hou ik het op: een paar interesses delen , hetzelfde gevoel voor humor hebben, er zelf ook hobbies erop na houden, attent voor elkaar blijven zijn. En vooral niet het idee hebben dat je alles altijd samen moet doen en dat die ander verantwoordelijk is voor jouw geluk.

 6. Mensen die elkaar opzoeken op basis van hun auto. Dat is geen echte liefde zoeken. Dat zijn mensen die geld zoeken. Mijn ex had een Golf diesel. En hield ik minder van haar vanwege haar auto? Echt niet. En de auto die ik heb, een Alfa GTV, heb ik niet om meiden te trekken. Maar voor mezelf.

 7. “Dezelfde man die in twee verschillende auto’s zit: een Bentley Continental en een Ford Fiesta. ” Niet vreemd dat de dames voor de persoon in de Bentley kiezen lijkt me. Niet wetenschappelijk wellicht, maar ik zou wel eens een minder aantrekkelijke man willen zien in de Bentley en een ‘aantrekkelijke’ man in de Fiat…benieuwd of de auto nog steeds van doorslag is bij de keuze van de dames.

 8. Ja Kavorka, je hebt gelijk.

  Zet Donald Trump in een Bentley (heeft hij vast) en, zeg maar, Britt Pitt in een Fiesta.
  Need I say more?

 9. wel, kee ik ben een man en kijk niet alleen naar het uiterlijk van een vrouw maar ook hoe ze spreekt, loopt kleed. behulpzaam is.
  Een cruciale test of ze geschikt als partner was toen ik ontslaan werd en haar met me mee vroeg naar het bedrijf om mijn spullen op te halen.

  Verder als ze me een foto geven van een vrouw (die ik niet ken) en me A haar laten zien in een Asobak SUV en B haar in een copee zetten (zelfs een volksmerk) dan kruis ik B aan.

 10. Ik denk niet dat mijn vrouw mij voor mijn auto
  heeft gekozen !
  Waarom dan wel , ben ik zelf nog me aan het af-vragen ?
  Je neemt geen man voor z’n Golf !
  Ik heb haar natuurlijk wel voor haar R5 genomen !

 11. @Viola :
  Nee inderdaad maar ik meen het ook niet !
  Wij zijn ons er niet altijd van bewust welke inpact
  internet biedt .
  Maar ik weiger te geloven dat vrouwen vallen op
  mannen met dure auto’s. Jullie zijn gecompliceerder dan dat . . .

 12. @Steven: ik ga er nog even op door. Zeg dan ook geen dingen die je niet meent. Ik haat het als mannen tegenover andere vrouwen negatief doen over hun eigen vrouw. Vind ik erg laag bij de grond.
  En: Ik denk wel dat succesvolle vrouwen ook succesvolle mannen ‘zoeken’, simpelweg omdat ze gelijkwaardigheid willen in een relatie.

 13. @Viola:
  Het was een misplaatst grapje !
  Je moest mij eens echt kennen: ik ben helemaal
  niet zo ! Hier doe je “alsof”.
  In het echte leven ben ik zeer gevoelig,ik ben open-
  minded en ik sta open voor alle minderheden !
  Ik wou soms dat ik iemand anders was !

 14. tja ik zie vrouwen in grotere auto s rijden maar een man met centjes kan ook een oude rijden , en dat valt niet op . tja hebzucht dat voedt mensen ik wil dit ik wil dat nooit tevereden zijn mensen .meeer meeer beter .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*