Vrouwen geven auto koosnaampjes

stuurwiel2

Nu ik toch bezig ben met nutteloze auto-onderzoekjes op Carwoman hier dan nog zo’n nutteloos onderzoekje. De Londense Universiteit deed ‘m in opdracht van BMW en er kwam uit dat:

A. Mannen over het algemeen met één hand aan het stuur rijden, terwijl vrouwen meestal braaf beide handen gebruiken. Dat blijkt te komen omdat mannen de auto zien als onderdeel van zichzelf waardoor ze meer ontspannen tegenover het stuurwiel zitten. Ook blijken mannen over hun auto te praten alsof het over henzelf gaat. Vrouwen zien de auto – volgens dit onderzoek – veel meer als een aparte entiteit en zijn daardoor eerder geneigd het stuur met beide handen vast te houden. Vrouwen blijken hun auto ook – veel vaker dan mannen – een naam te geven.

B. Bijna de helft van de mannen, 46 %, blijkt zijn andere hand op de versnellingspook laat rusten. Dat doet slechts 31 % van de vrouwen. Slechts 27 % van de mannen legt zijn andere hand op z’n schoot, tegenover 39 % van de vrouwen die wel met één hand rijden.

pook

C. Hoewel mannen hun auto dan geen koosnaampjes geven, blijken ze meer affectie voor hun gevierwielde vriend te voelen. Dat moet dan blijken uit het feit dat ze boos worden wanneer iemand hun wagen beschadigt. Daarbij zijn er ook mannen die het stuur, dashboard of dak van de auto strelen. Mannen kijken na het uitstappen vaker nog eens om wanneer ze de auto achterlaten, alsof ze afscheid nemen.

kussen-auto

Net als een van de andere dames op dit weblog moet ik dan toch tot de conclusie komen dat ik een manwijf ben… Ik rijd meestal met een hand aan het stuur en leg dan soms mijn hand op de pook en soms op mijn schoot. Mijn auto noem ik ‘t Alfaatje en dat is toch een soort koosnaam en wee degene die hem beschadigt, dan kan ik iemand wel wat DOEN! Strelen doe ik mijn auto ook, sterker nog: ik behoor tot het uitstervende ras van de poetsers, yup, met wax. Als ik uitstap en wegloop, kijk ik bijna altijd even achterom. En bewonder hoe hij erbij staat. Loopt er iemand naast me, dan zeg ik vaak ook nog iets als: ‘Kijk hem nou mooi zijn’. Of woorden van gelijke strekking. Sick niet? 😉

(Bron onderzoek: Hln.be)

10 Comments on “Vrouwen geven auto koosnaampjes

 1. Ja, ik ook. Het hele mannenverhaal: één hand aan ‘t stuur, verlengstuk van je lichaam, nog even teder omkijken en alles. Ach. Het is liefde! En dat heeft niks met geslacht te maken 🙂

 2. Ja, dan ben ik denk ik ook een manwijf/wijfman…

  Beide handen aan het stuur: meer controle!
  Hand niet op de pook: slecht voor de synchromesh!

  Maar koosnaampjes: bwegh! 😉

 3. Resultaten lijken te klopen voor mij. Maar, zoals Klassiekerrally zegt, hand niet op de pook, want dat is niet goed (vraag met niet waarom of wat synchromesh is). Al lijkt het dat één van de vorige (mannelijke) eigenaren dat wel deed, aan de afdruk in de middensteun te zien.

  Waarom hebben ze eigenlijk niet getest wie met één arm rustend uit het raam rijdt?

 4. @VR
  mag aannemen dat met regelmaat bij jou de klassieker ‘Alfie’ van Burt B valt te beluisteren?

  (geweldig nummer trouwens 😉 )

 5. Hangt er vanaf of ik met een hand of met beide handen stuur. In de Alfa (Bertone) meestal met twee handen aan het stuur. Zeker bij een potje stevig sturen.
  In moderne auto’s meestal een hand aan het stuur en een op de pook. Een bijnaam geef ik de auto niet, nakijken doe ik (bij de Alfa zeker) dan weer wel.

  Klopt dus dit onderzoek 😀

 6. Met 1 hand aan het stuur rijden is niet voor iedere auto en niet voor iedereen (ook niet alle mannen) weggelegd. Je moet nl dan toch een niet te brede of hoge interieur/auto hebben, of zelf niet te smal geschouderd zijn. Maar het rijdt wel relaxt, mits je de juiste auto hebt. En met 2 handen aan het stuur wil mijn rechterarm na verloop van tijd vermoeid raken (in de files dan he). Maar om het nou op de versnellingspook te leggen (daar slijt je koppeling sneller van toch?), nee. En op je schoot leggen? He? Lijkt me niet op je eigen schoot, maar zeker wel op die van je partner ;-). Mocht het niet je vaste partner zijn, dan wel even vragen.
  Viola, Alfisti houden van hun auto omdat die zo lekker rijdt (ja echt waar, beter dan het gemiddelde VAG produkt). En daarom, zou ik met beiden handen aan het stuur rijden. Maar strelen dat doe ik ook, over mijn lederen bekleding. Ook nog even de geur opsnuiven …. hmmm.

 7. Yep, ook ik ben een manwijf, maar dat had ik al door aan de hand van het vorige onderzoekje.
  Ik rijd graag met 1 hand (mijn vriend ook, maar die zegt steeds tegen MIJ ik dat twee handen moet gebruiken), ik rijd met mijn hand op de pook (overblijfsel van een paar jaar Engeland, want ik greep steeds in de deur om te schakelen).

  En voor de deur en in de garage staan Bella, Donna en Gina. En dat was niet mijn initiatief…

  Ach, het is toch leuk speelgoed?

 8. Ik rijd vaak met enkel mijn linkerhand op het stuur, elleboog op de portierrand. Rechterhand op schoot want, inderdaad, op de pook is slecht voor de tandwieltjes (de pook zoekt z’n eigen weg graag, bij een bak met versleten rubbers zie je dat beter bij gas los/gas erop). En ja, ik streel soms de middenarmsteun en het stuur 😉

  Omkijken ook inderdaad, maar dan vaak om te checken of hij niet scheef staat (ego probleem denk ik).

  Koosnaampjes? Hm sinds we twee auto’s hebben refereer ik naar de Hyundai als simpelweg ‘Dai’. Maar dat lijkt een beetje op Daihatsu dus ik moet nog even wat nieuws verzinnen!

 9. Ik kijk inderdaad wel om als ik wegloop, rij met 1 hand aan het stuur maar dan weer met de andere op mn schoot (automaat)… en ik geef mn auto ook wel een koosnaampje, maar die is meer spottend bedoeld soms :p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*