Vrouwen gaan voor ‘Vintage’ Occasions

Vrouwen gaan voor ‘Vintage’ Occasions
happy young woman in car driving on the road

Vrouwen gaan voor ‘Vintage’ Occasions

Dat vrouwen het oude, vertrouwde vaak waarderen, geldt ook voor hun autokeuze. Ondanks alle nieuwe designs zijn er oudere modellen die het als occasion ongekend goed blijven doen. Hoewel er zat dames zijn die zich graag aan mannen spiegelen en liever diks en groots rijden, zijn dit de populairste tweedehandsauto’s van 2017 onder vrouwen: 

  1. VW Polo

Een gekrompen Golf, zo noem ik het kekke karretje altijd dat al sinds 1995 bestaat. De designers maakten van de – inmiddels – zesde generatie al net zo’n vlotte verschijning als de vorige. De populariteit van de Polo heeft waarschijnlijk met de sportieve looks in combinatie met een tijdloze feel te maken. Daarbij staat het merk VW bij velen nog altijd voor betrouwbaarheid en degelijkheid. Bij deze 6e generatie kun je kiezen uit allerlei motorvarianten, van een zuinige 1-liter, 75 pk sterke motor tot het GTI-bommetje dat 192 pk sterk is.

  1. Opel Corsa

Ik heb de mijne net op z’n dertiende levensjaar met pensioen gestuurd: de Opel Corsa al sinds 1982 (!) verkrijgbaar en het model is inmiddels toe aan z’n vijfde generatie. De auto is vloeiend gelijnd en vooral de Corsa D, geproduceerd tussen 2006 en 2014 is enorm populair. Het komt waarschijnlijk omdat het model zowel te koop is in een sportievere 3-deurs, maar ook in een 5-deurs uitvoering. Bij de Corsa is er bovendien keuze uit zowel benzine als dieselmotoren en er is een Bi-Fuel variant die lpg drinkt. Lekker voordelig bij de pomp.

Vrouwen gaan voor ‘Vintage’ Occasions

  1. Peugeot 206

Waar de Peugeot 205 door vrouwen al ‘het zwarte jurkje’ werd genoemd, omdat de stijlvolle kleine bij iedere vrouw past, daar werd in de 206 een zeer waardige opvolger gebouwd. De compacte hatchback werd geproduceerd tussen 1998 en 2012 en is de bestverkochte Peugeot aller tijden. Er was veel keuze in occasionland want de Fransoos is er met 3 of 5 deuren en met een range aan benzinemotoren tussen de 1.0 en 2.0 liter of dieseltjes van 1.6, 1.9 of 2.0. Liter. De modellen met een geboortedatum van na 2009 zijn voorzien van de laatste facelift.

  1. VW Golf

Nog een VW in het lijstje, het kon niet missen. De VW Golf is sinds jaar en dag een fijne, betrouwbare asfaltpartner voor menige vrouw. De compacte middenklasser staat al sinds 1974 in de startblokken en kende vele, vele moderniseringen en aanpassingen. De laatste generatie, de Golf 7, is er sinds t 2014 en is voorzien van superveel snufjes en zeer zuinige benzine en turbomotoren.

  1. Ford Ka

Zijn Smiley-face trok al direct na zijn introductie in 1996 de aandacht van veel vrouwen. De Ford Ka valt op door de combinatie van ronde en scherpe lijnen en ook zijn bescheiden prijs nodigde uit tot aankoop. Er zijn veel speciale kunstedities van verschenen en speciale modellen als de SportKa en de StreetKa zijn gewilde hebben-autootjes waarmee je blikken vangt. Het laatste model Ka werd in samenwerking met Fiat gebouwd en deelt daarom veel van zijn techniek met de Fiat 500. Deze Ford Occasion is er zowel met benzine- als dieselmotortje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*