Smart komt met veelbelovend nieuws

Jarenlang lag het submerkje van Mercedes Benz aan de beademing, maar nu lijkt Smart toch ontwaakt uit zijn coma. Vorig jaar ontstond tenminste een elektrische versie van de Fortwo en een paar leuke concepts. Nu schijnen er – volgens Auto Express – zelfs plannen voor drie nieuwe modellen, de nieuwe Fortwo in 2014, Forfour en een crossover in 2015.

De nieuwe ‘slimmerikjes’ vinden hun inspiratie bij eerdere concepts, de Forvision en de Forstars (deze laatste is te zien op de foto’s). Ik hoop dat de naam van die laatste concept blijft bestaan, want hij past goed in het huidige tijdsbeeld waarin iedereen een ster wil zijn. Opmerkelijk is dat de nieuwe Smarts uitgerust zullen worden met een verwijderbaar tablet dat dienst doet als display scherm. Waar dat precies moet komen is mij niet helemaal duidelijk, maar de straatversie zal er van binnen en buiten waarschijnlijk toch weer anders uit gaan zien dan deze kleurrijke concept.

Door de samenwerking met Renault/Nissan zullen de auto’s naast de Renault Twingo ontwikkeld worden en dus techniek delen. Ook wordt er gezegd dat de Smart crossover gebaseerd zal worde op de volgende generatie Nissan Juke, die voor eind 2015 op de agenda staat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*