Real women drive

In sommige landen heerst nog het stenen tijdperk. In Saoedie-Arabie werd een vrouw die Manal al-Sharif heet, afgelopen zaterdag gearresteerd nadat ze een filmpje van zichzelf op het internet had geplaatst waarin ze te zien was achter het stuur. Al-Sharif werd enkele uren vastgehouden omdat ze zich niet aan de fatwah had gehouden waarin het streng verboden is voor vrouwen om auto te rijden.

Vrouw&Auto's11 

Vrouwen dienen zich in dat land te laten vervoeren door hun man, een familielid, of een betaalde chauffeur. Manal, die in Amerika heeft leren rijden, is hier fel op tegen. “Het staat nergens dat vrouwen niet mogen autorijden,’ liet ze weten aan de krant Al Jazeera. ‘Real women drive,’ is de slogan van de campagne die ze op touw heeft gezet. Daar werd ze zaterdag voor enkele uren voor opgesloten. Maar deze dame pakt het slim aan, want ze gooit het met een retorische vraag op het helpen van mannen. Ze zegt:'”Wat moet een vrouw doen als er niemand in de buurt is en haar man wordt onwel? Dan zal ze hem toch zelf naar het ziekenhuis moeten rijden.”

Afgelopen zondag werd Manal al-Sharif opnieuw gearresteerd wegens ‘ongehoorzaamheid van het openbaar gezag.’ Een anonieme bron vertelde aan Associated Press dat ze deze keer vijf dagen werd vastgehouden. 300 Saoedi activisten hebben inmiddels een petitie getekend om Al-Sharif vrij te krijgen. De petitie kan ook HIER getekend worden.

1 Comment on “Real women drive

  1. Getekend en ge-facebook-ed. Te belachelijk voor woorden dat dit nog niet normaal is. Zo heb ik ook misschien een klein steentje bijgedragen aan de arabische lente…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*