Nieuwe smoel voor VW Scirocco

Een van mijn oude favorietjes krijgt binnenkort een nieuwe smoel. De Scirocco blijft een van de best uitziende Volkswagens. De tijd vliegt als je lol hebt, want inmiddels is het model zes jaar oud. Bij VW zegt men dat er al een compleet nieuwe opvolger in de steigers staat, maar voordat het zover is komt Die Marke tijdens de Salon van Geneve in maart nog met een gefacelifte Scirocco en met een nieuwe line-up van beschikbare motoren.

scirocco1

De nieuwe Scirocco wordt van voren en achteren gerestyled, krijgt high tech exterieur verlichting, een gereviseerde cabine met wat retro-toefjes, nieuwe technologie en natuurlijk een stel nieuwe sloffen in de schoenmaten 17, 18 en 19. Er komen vier nieuwe benzinemotoren en twee nieuwe diesels die in PK’s uiteenlopen van 125 tot 280 voor de Scirocco R.

scirocco2

Waarschijnlijk zal ik nooit aan ‘familiegezichten’ wennen; alle modellen van een merk lijken dan op elkaar. Want hoewel hij er strak uitziet, heeft deze nieuwe Rocco mij iets teveel weg van de Golf, helaas. De nieuwe Scirocco staat naar verluid vanaf augustus 2014 in de Europese showrooms.

scirocco4

 

scirocco3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*