Motorvrouwen hebben beter seksleven

harley vrouw3Motorvrouwen hebben beter seksleven. Zou dat ook voor vrouwelijke automobilisten gelden? Vandaag ontving ik het bericht dat vrouwelijke motorrijders zich gelukkiger en zelfverzekerder voelen dan vrouwen die niet motorrijden. Het komt naar voren uit onderzoek onder ruim 2000 Amerikaanse motormuizen (v) dat Harley Davidson per e-mail uitvoerde. Volgens het onderzoek hebben vrouwen die regelmatig het gevoel van vrijheid en zelfexpressie van motorrijden beleven, meer zelfvertrouwen. Ze zijn gelukkiger met hun relatie en hun seksleven dan vrouwen die niet regelmatig de motor beklimmen.

harley vrouw2

Uit het onderzoek blijkt dat 37 % van de motorrijdende vrouwen zich altijd gelukkig voelt, tegenover slechts 16 % van de niet-motorrijdende. Ook in bed blijken motorrijdende vrouwen beter op stoom: 27 % voelt zich zeer sexy, tegenover 7 % van de vrouwen die niet motorrijden. Qua zelfvertrouwen zijn het de motorvrouwen die beter scoren: 35 % van de rijdersters voelt zich altijd zelfverzekerd, tegenover 18 % van de niet-rijdersters. Opvallend is verder de grote rol die de motor speelt in het leven van de vrouw. Zo geeft meer dan de helft, 53% aan dat de motor een essentiΓ«le rol speelt in hoe gelukkig zij zich voelt. Het is zelfs zo dat bijna drie kwart van de vrouwen er zeker van is dat hun leven erop vooruitgegaan is sinds ze met motorrijden zijn begonnen.

harley vrouw4

Een motor versterkt niet alleen de band die een vrouw heeft met de weg, maar ook die met haar partner. 60% geeft aan zeer tevreden te zijn over de communicatie met haar wederhelft. Dit tegenover 38 % van de vrouwen die nooit op een motor rijdt. Ook in bed halen motorrijdsters een ronkende score – 51 % is zeer tevreden over haar seksleven, tegenover 35 % van de niet-rijdsters. 34% ervaart bovendien dat ze minder gestresst is door het motorrijden.

harley vrouw5

Een paar kleine kanttekeningen zijn hier denk ik op zijn plaats.
1. Zou het kunnen dat de categorie ‘stoere vrouwen’ waarin de motorrijdster vaak valt gewoon wat beter is in het verbergen/onderdrukken van ‘ongewenste, nare’ gevoelens? Dat 37% zich ALTIJD gelukkig voelt gaat er bij mij namelijk niet in. Niemand voelt zich altijd gelukkig. Juist als je je ook ongelukkig kunt/mag voelen, komt er regelmatig ook een geluksgevoel langs.
2. Als je geluk afhangt van je motor ben je denk ik niet zo goed bezig. Spullen zullen je nooit echt gelukkig maken. Let maar eens op: je wilt altijd die mooiere/betere/grotere motor… πŸ˜‰
3. Als het gaat over stress dan is mijn ervaring dat motorrijden in de USA, waar veel meer ruimte is en waar veel minder hectisch verkeer heerst, veel relaxter is dan rijden in Nederland. Ik kwam – toen ik nog veel in de spits motorde – vaak juist niet zo ontspannen van mijn Intruder af. Je moet zooo gigantisch uitkijken en ik voelde me vaak zooo kwetsbaar in het drukke Nederlandse verkeer…

Neemt natuurlijk niet weg dat ook ik erg heb genoten van het motorrijden, met name van de motorreizen die ik in de USA maakte.

Conclusie: Harley Davidson wilde weer even aandacht met dit persbericht. Dat is bij deze gelukt. πŸ™‚

5 Comments on “Motorvrouwen hebben beter seksleven

  1. Aha, vandaar dat ik zo’n gelukkig mens ben, haha! Typisch Amerikaans denk ik zo: je ALTIJD gelukkig voelen.

    Ik snap het wel van de communicatie: op de motor hoef je helemaal niet te communiceren, lekker rustig dus πŸ™‚ Nee, een headset systeem is niet aan mij besteed. Als mijn man en ik motorrijden (wat tegenwoordig tergend weinig gebeurd) dan hebben we aan wat handgebaren voldoende. Of eigenlijk: de 1 volgt de ander en anders heb je gewoon pech, haha.

    En misschien kiezen gelukkige vrouwen gewoon vaak leukere dingen om te doen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*