Morgan Aeromax in Nederland

Voor de liefhebbers van een dikke vleug nostalgie (door sommigen hier ook wel ‘oude meuk’ genoemd), hier een leuk nieuwtje. Er is er een Morgan Aeromax in Nederland gearriveerd! Van dit model zijn er maar honderd gebouwd en al deze bijzondere coupéversies van de Aero8 waren al voor het begin van de productie verkocht. Slechts eentje ervan was bestemd voor de Nederlandse markt.

Morgan Aeromax

Onlangs heeft de officiele Morgan importeur BV Nimag deze auto afgeleverd aan de koper, die zich dus als enige Nederlander de trotse eigenaar mag noemen van een AeroMax. Deze auto met productienummer 72 is uitgevoerd in de bijzonder fraaie lakkleur ‘buttonwillow black metallic’ – zwart dus 😉
De eigenaar, die graag anoniem wil blijven, is een gepassioneerde liefhebber en auto’s van Engelse makelij hebben een speciaal plekje in zijn hart. De AeroMax is in zijn ogen de meest ultieme vorm van een Engelse handgemaakte high perfomance sportwagen. Zijn vertrouwen was zo groot, dat hij de auto kocht zonder er een proefrit mee te maken.

Morgan Aeromax (zilver) grafitti

De AeroMax is overigens niet de enige Morgan in zijn wagenpark; hij heeft ook een 4/4 Sport uit Morgan’s classic range. Volgens hem “een absolute aanrader voor liefhebbers van pure beleving, die hun droom voor een aanzienlijk lager bedrag willen verwezenlijken”. In zijn beleving zijn alle Morgans auto’s waarin je nooit routinematig rijdt: “Ze blijven boeien, hoe vaak je er ook in rijdt.” Morgan’s motto ‘Driven at heart’ is deze koper dus overduidelijk op het lijf geschreven.

morgan-aeromax-2
Nog even wat leuke feitjes over deze bijzondere auto: de AeroMax is een handgemaakte lichtgewicht aluminium sportauto, die supermoderne automotive- en luchtvaarttechnologie combineert met gepassioneerde ambacht. De auto beschikt over een aluminium 4,8-liter V8-motor van BMW, die 368 pk/270 kW levert. Mede door het feit dat de auto slechts 1.145 kg. weegt, accelereert hij in 4,5 seconden naar de 100 km/u (automaat in 4,2 seconden) en bedraagt de topsnelheid 273 km/u.

5 Comments on “Morgan Aeromax in Nederland

  1. Dacht ik al. En dit is zo ongeveer de enige ‘oude meuk’ die ik kan verdragen 😆 Samen met oude Kevers en Fiatjes 500 dan.

  2. Ja erg leuke auto. Hammond (van TopGear) heeft onlangs met zijn Aeromax een kop-staart botsing gehad.

    Ik zou wel eens in een 4/4 willen rijden van Morgan. Heeft toch meer charme (vermoed ik) dan een nieuwere. Desondanks blijft een fantastische wagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*