Tesla Model S – rijdend

tesla-model-s-2In navolging van de Tesla Roadster – en de net geintroduceerde Roadster Sport – komt de autobouwer uit de Siliconen-vallei vandaag met rijfoto’s van hun elektrische sedan over de brug: Model S. En ik moet zeggen: fraai! Nu die naam nog.

tesla-model-s-3

Naar mijn idee heeft deze auto wat Mazda-trekjes, vooral het achtersteven… Dat heeft waarschijnlijk alles te maken met het feit dat de Duitse ontwerper Franz von Holzhausen (voorheen werkzaam bij Mazda) tekende voor dit model.

tesla-model-s-2

Nu bekeek ik de foto’s eens wat beter en… Franz himself zit achter het stuur! Heeft hij een nieuw bijbaantje als testrijder? Wellicht kunnen de testrijders dan voortaan ook meetekenen? 😉

tesla-model-s-4

Het is in ieder geval een fraaie familiewagen geworden die naar verluid een accupakket met nog efficiëntere cellen kreeg, waarmee een actieradius van 483 km haalbaar is, terwijl hij in 45 minuten opgeladen kan worden.

tesla-model-s-5

11 Comments on “Tesla Model S – rijdend

 1. 1 woord: wat een mooie bolide. En dna ook nog in 45 minuten op te laden..
  Ook mooie propellor/spijker achtige velgen.

  Enig idee van de prijs in NL?

 2. Zo’n mooie auto, maar zo spijtig van de motorkeuze.

  Opladen in 45min is wel frappant, al zie ik wel dat er staan “kan”. Wat mij doet denken dat het bij een veel hogere voltage/ampereage is dan dat Jan Modaal in zijn huis heeft.

 3. Laat maar komen, deze auto. Dan wil ik ‘m wel leasen. Eerste twee jaar geen bijtelling en daarna ook een bijzonder lage bijtelling.
  Alleen: mijn Jag zal ik er niet voor inruilen! 🙂

 4. Over de typeaanduiding Model S: misschien dat ze het een E-type kunnen noemen (E van Electric)? 😀

 5. @Emerald Green Jag
  Volgens mij zal je hem eigenlijk alleen maar kunnen leasen. (want de baterijen moet je sowieso leasen)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*