Louis Vuitton Bugatti

Ik vraag me altijd af waarom mensen met prachtige (klassieke) auto’s ze zo angstvallig verbergen. Zijn ze bang dat ze gestolen of uit jaloezie gemolesteerd worden? In elk geval laat designer Ralph Lauren zijn multiple-prijzen winnaar, een Bugatti Atlantic 57SC, zien op het ‘Concorso d’Eleganza Villa d’Este’ die in Italie wordt gehouden op 24 tot en met 26 april aanstaande.

bugatti-ralph-lauren

Nu ben ik niet direct een oldtimer-fan, maar dit beestje – waarvan er maar drie gebouwd zijn – vind ik toch echt serieus prachtig. Tja, ik heb ‘n dure smaak… De auto is miljoenen waard en maakt voor het eerst sinds 18 jaar zijn opwachting in Europa.
Het festival wordt gehouden aan het Como-meer (George Clooney waarschijnlijk ook van de partij) en er worden meer dan vijftig klassieke beautys getoond die meer dan zes decennia aan autohistorie vertegenwoordigen. Highlights zijn een BMW 2800 Spicup Coupe concept die veertig jaar geleden op de Geneefse Motorshow werd getoond en een Alfa Romeo 8C 2900B uit 1938. BMW is sponsor, net als de Zwitserse horlogemaker Girard-Perregaux. En als toefje op de taart laten ontwerpers Bertone en Zagato er hun nieuwste concepts zien. Klinkt als een feestje waar ik bij zou willen zijn… 🙂

12 Comments on “Louis Vuitton Bugatti

 1. Dit feestje is zeer exclusief, je GT’tje wordt daar meteen afgeserveerd. Voor ons soort mensen niet weggelegd, helaas. Maar wat is dit toch een schitterende auto, dat is pas ‘design’. Eat your heart out Renault. Foto meteen op mijn wallpaper gezet.
  Als ze nu zoiets op batterijen gingen produceren?

  Misschien dat de BBC hier weer een een reportage aan wijdt, ik kan me herinneren een paar maanden geleden het concours daar ook al eens gezien te hebben.

 2. @KR: zo is het 🙂 Heb Clooney overigens ooit geinterviewd. Was persdag tbv Oceans Eleven en nog groepsinterview ook. Dus zat ik daar met Clooney, Andy Garcia en Matt Damon. Gelukkig was Brad verhinderd, anders hadden ze me kunnen opvegen 😉
  @Monica: goeie tip van de BBC, ik ga erop letten. Enne: heb jij nog vriendinnen die je kunt aansporen om regelmatig hier te komen kijken? Het aandeel vrouwen schijnt toch vrij laag te zitten…. 🙁

 3. Wat ben je toch een bofkont Viola!
  Ik vrees dat Monica gelijk heeft wat betreft de exclusiviteit. Dit feestje is echt alleen voor de happy few. Aan de andere kant is het natuurlijk wel leuk dat er nog een happy few bestaat, zodat dit soort auto’s af en toe nog het daglicht zien.
  Jammer vind ik wel dat dit soort auto’s vaak niet meer echt gereden worden en daardoor meer kunstobject dan automobiel worden.

 4. Overigens: eens over dat het jammer is dat die auto’s niet veel asfalt meer zien. Al slijt een rijdend kunstobject natuurlijk meer dan een stilstaand… ?

 5. Helaas ben ik geen journalist 🙁

  De auto’s zijn dermate kostbaar dat ik me wel kan voorstellen dat er niet of nauwelijks mee gereden wordt, maar ergens is het natuurlijk zonde. En… Rust Roest! 😉

 6. Om die reden is Jay Leno ook een van m’n ‘helden’. Hij is een ware enthousiast, heeft kennis van zaken en deelt mijn mening dat auto’s gereden moeten worden. Top!

 7. Tja, daarom vind ik automusea wel aardig maar ben ik er doorgaans toch relatief snel doorheen… een auto (vliegtuig, stoomlocomotief, et cetera) is wat mij betreft een levende entiteit, zet je zo’n ding permanent in een zaal met een touw er omheen dan ontziel je het apparaat. ‘In het wild’ zijn ze veel leuker, de onvermijdelijke gebruikssporen dragen daar alleen maar toe bij. Krijg op shows ook vaak de neiging te vragen of ze die auto niet een keer willen starten… ah, toe nou… 😉

 8. @ Eric: helemaal mee eens. Auto’s (en stoomlocomotieven en vliegtuigen) moet je beleven. Dus zien, horen en ruiken. Toch is de Techno Classica elk jaar wel weer aardig om te bezoeken (helemaal als je een perskaart krijgt 😉 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*