James Bond museum

Mooi weer, ik krijg weer reiskriebels. Voor iedereen bij wie – ondanks prachtige stuurmanswegen – dan niet in de eerste plaats Engeland als vakantiemogelijkheid opkomt, hier een reden om er toch heen te gaan:

 james-bond

In het Engelse plaatsje Keswick opent dit weekend het James Bond museum zijn deuren. Keswick ligt in het noord-westen van Engeland in een mooie landelijke omgeving, dus ook fijn voor een vakantierit. In het museum – dat zit in een voormalige supermarkt – kun je diverse auto’s en gadgets uit de films zien. Bijvoorbeeld de Triumph Stag cabrio waarin Sean Connery zich in ‘Diamonds are forever’ verplaatste en een Russische T55 gevechtstank uit ‘Goldeneye’. Voor de liefhebber ligt er een origineel Colibri-pistool uit ‘The Man with the Golden Gun’. Meer auto’s: de Lotus Esprit Turbo uit ‘The Spy who loved me’ en een aantal van Bonds Aston Martins.

db5 lotus-esprit

De eigenaar van het museum, Peter Nelson, verzamelt al jaren Bond-stuff en is ook eigenaar van het Cars of the Stars motor museum in Keswick. Kun je dus ook nog even een kijkje nemen, als je toch in het illustere plaatsje bent.

Hier zie je alvast een overzichtje van de beroemdste (en minder beroemde) Bond-cars.

6 Comments on “James Bond museum

 1. Leuk, maar mijn favoriet -de witte Esprit- staat er niet.

  Je hebt overigens een maal te veel ‘http://’ in je linkje naar de pagina van ‘t museum staan…

 2. Ik woon in Liverpool en ben 2 jaar geleden samen met mijn vrouw naar Keswick gereden om naar het “Cars of the Stars” museum te gaan…..best leuk maar totaal niet de rit van bijna 200 km (enkele reis) waard. We kwamen er teleurgesteld uit: klein, opeen gestapeld, relatief duur. Maar gelukkig is er in en rond Keswick nog genoeg te doen. Al was het alleen maar om de leuke landweggetjes waar het daar in de streek (Lake District) van wemelt. (En de overweldigende natuur natuurlijk).
  Mocht je in de buurt zijn: leuk om te gaan maar zeker niet waard om er speciaal voor heen te rijden.

 3. @ Viola:
  mmm….als het dezelfde kwaliteit heeft als het C0tS museum dan zal het er niet zo heel veel beter geworden zijn.
  Mocht ik in de buurt zijn (wie weet??) ga ik zeker ff kijken en ben je de eerste die het hoort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*