Laurens van den Acker naar Renault

Het nieuws is er: voormalig designchef van Mazda, de Nederlander Laurens van den Acker, gaat naar Renault. Sjoe… die had ik even niet verwacht. Ik zat eerder aan een Italiaans of Duits merk te denken, maar de Fransen hebben ‘m blijkbaar een goede uitdaging voor de neus gehouden.

c-laurens-van-den-acker-interview

En laten we eerlijk zijn: men kan het wel gebruiken bij Renault. Een paar weken geleden reed ik in de – nogal doorsnee ogende – Renault Megane die er inmiddels wel commercieler uitziet maar om nou te zeggen dat-ie fraai is… En ook de kleintjes: de Twingo’s en de Clio’s van deze wereld kunnen wel een duidelijkere designtaal gebruiken. Da’s aan van den Acker wel besteed, want hij zette bij Mazda veel fraais neer.
Overigens gisteren wel in de uiterst charmante Laguna Coupe gereden (Wouter en ik deden een dubbeltest met als tweede auto de Audi A5, binnenkort hier te zien) en die viel qua exterieur-design niet tegen.

renault-laguna-coupe-a

In elk geval wens ik Laurens veel succes bij de Fransen. En dat we elkaar deze keer dan niet onder genot van sushi & sake maar pain & vin mogen spreken. 😉

1 Comment on “Laurens van den Acker naar Renault

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*