Hoe ruikt de Mercedes man?

Het rijden in een nieuwe Mercedes-Benz heeft als bijkomende voordeel dat je je weer even heerlijk kunt wentelen in de geur van vers leder. Of het mannen-parfum dat ze nu op de markt hebben gebracht ook zo ruikt? Hopelijk niet, je moet er toch niet aan denken dat ‘hij’ associaties oproept met  luxe zetels, hoogpolige vloerkleedjes en een veelvoud aan knopjes om te bedienen.

Mercedes-Benz parfum

In ieder geval kun je als vent nu – in navolging van bijvoorbeeld Porsche – geuren naar het merk Mercedes-Benz. Volgens het persbericht is dit ‘Perfume, The first fragrance for men’ in één woord samen te vatten: markant. Oeps. Ik ken dat fenomeen: man komt aanlopen en het eerste wat je opvalt is zijn gemaakte geurvlag waardoor je meteen bedwelmd raakt. (Veel vrouwen hebben ook een handje van teveel spuiten trouwens). Een geur moet – wat mij betreft – niet teveel opvallen, maar met subtiel hebben de makers bij Benz blijkbaar niet zoveel.

olivier cresp

In ieder geval is deze ‘markante’ nieuwe geurlijn van Mercedes-Benz  ontwikkeld door top-parfumeur Olivier Cresp, die grote geuren van toonaangevende parfummerken op zijn naam heeft staan, bijvoorbeeld Angel van Thierry Mugler. De nieuwe geur van Mercedes-Benz kenmerkt zich door frisse accenten van Calabrische bergamot, citroen-essence en Italiaanse mandarijnen. Zijn warmte dankt het aan bourbonpeper, violen, muskaatnoot en galbanum-hars. De basistoon van de geur wordt gevormd door Amerikaans cederhout, vetiver-gras en patchouli. Het is maar dat je het weet.

Mocht je wel houden van geuren waarvan je direct achterover slaat: voor kerst of nieuwjaar kun je je man er (nog) niet van voorzien.  De eau de toilette, after shave, deodorant en douche- en bodygel zijn vanaf begin 2012 verkrijgbaar in zorgvuldig geselecteerde parfumwinkels.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*