Dartz zoekt haar ‘Mojo’

Af en toe kom ik nog wel eens een automerk tegen waarvan ik nog noooit had gehoord. Hier eentje: Dartz. Even googlen leverde de info op dat het gaat om een Russisch merk en dat ze al een afgrijslijke SUV op de markt hebben gebracht, Prombron genaamd (gemaakt door Kombat Armouring). Vervolgens was er een concept die Nagel heet en waarvan ik ook al niet echt wakker kan liggen. Nu komen ze echter met iets wat mijn aandacht dus wel trok: de Mojo. Als in: ‘je mojo zoeken?’ Het is wel nodig… 😉

Dartz-mojo-frontclose

Het voorruitloze model deed me denken aan mijn rit met Rintje Ritsma in de KTM XBow, maar daarmee houdt de vergelijking ook op. Dit showmodel oogt veel meer als iets dat je zo in een SF film kunt tegenkomen. De motor is onbedekt en ligt achterin – nog niet bekend wat het precies is – en er blijkt ook een elektrische versie in de maak die Jo-Mojo gaat heten. Ehm ja… Russische humor ofzo?

Dartz-mojo-side

De Mojo gaat zijn debuut maken tijdens de Top Marques Monaco show in het Grimaldi Forum in Montecarlo in april 2012. Tegen die tijd zullen er waarschijnlijk meer technische details bekend gemaakt worden. Hier in ieder geval alvast wat foto’s.

Dartz-mojo-driving

Dartz-mojo-up

Dartz-mojo

Dartz-mojo-side2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*