Fiat 500 in PINK!

Een zeer oplettende Autoweek-lezer kwam gisteren deze zeer opvallende trailer tegen.

fiat-500-pink3

Fiat brengt namelijk een wel heel speciale versie van de 500 op de markt: in PINK! Ik vind ‘m geweldig! Hij is duidelijk geïnspireerd op de Barbie-500 en kreeg de naam ‘Rosa’. In totaal zijn er zeshonderd Rosa’s gebouwd en de Nederlandse dealers hebben er honderd besteld. Dit charmante ‘roedeltje’ werd besteld door verhuurder Hertz die er in totaal 25 in ontvangst nam.

fiat-500-pink2

De Fiat 500 Rosa staat in de Start&Stop-uitvoering voor 15.995 euro in de prijslijst. Een Dualogic-automaat kost niets extra en voor een Lounge-uitvoering komt er 1.300 euro bovenop. Naast zijn bijzondere exterieurkleur heeft de Rosa extra’s als roze vloermatten en een roze sleutel-omhulling. De roze 500 is er alleen met de 69 pk sterke 1,2-liter benzinemotor.

21 Comments on “Fiat 500 in PINK!

 1. Ik vind de nieuwe fiat 500 heel leuk. Heel anders als 40 jaar geleden.
  Toen had ik hem in het rood.
  Afz: de moeder van Carwoman

 2. Ha, het moedertje op Carwoman, leuk 🙂 En ik zat als peutertje altijd achterin dat Fiatje 500 als we vanuit Duitsland helemaal naar Brabant reden – destijds was dat toch nog een hele reis – om oma en opa op te zoeken.

 3. M’n dochter zal ‘m prachtig vinden. Maar ze mag pas over ruim 9 jaar haar rijbewijs gaan halen. Kan ze nog mooi even sparen voor een tweedehands exemplaar!

 4. En Italiaans. En Latijn 🙂 Daar komt mijn naam vandaan. Dan betekent ‘t roos. En helaas, met alle respect voor Fiat, de 500 en de kleur roze zou ik hier eigenlijk niet in gevonden willen worden, dood of anderszins 🙂

 5. Een Daihatsu Charade uit 1992 met witte Viper-strepen op altijd-binnen-gestaanrood, plus witte spiegels en wielen. Twee jaar terug met 17.000 km van m’n oma gekocht 🙂 De racestrepen (en een rubberen dakspoilertje) kwamen daarna pas. Ze vond ‘t nog mooi ook! 😀

 6. Het is een kek karretje, ik zag een hem paar weken geleden staan bij de dealer.
  Mijn ouders hadden vroeger een 600, maar dat mag de pret niet drukken, die 500 vind ik wat hebben, het maakt me nostalgisch. Een de roze kleur? Ach, de auto is al een gimmick op zichzelf en die kleur maakt hem lekker over de top.

  Afgelopen zondag trouwens een Alfa 8C in het wild gezien. De eigenaar zag de Spidertjes van ons Register op een parkeerplaats staan en kwam even kennismaken. KWIJL! We mochten er allemaal even inzitten..
  Kijk even op het gastenboek van http://www.alfaspider.com, bij een van de meest recente berichten met de DE LINK.

 7. Bedankt Henk Jan, zoals ik al zei: ik vind (hier wél zonder t) de nieuwe 500 wel mooi. Alleen niet in het roze.

 8. En nu maar hopen dat mijn
  man mijn droom eens waarmaakt;
  rijden in een knalrose auto !
  Ik kan hem niet betalen danwel
  te klein voor dagelijks gebruik qua
  gezin en snelweg maar..
  voor samen weekeindje weg
  uitermate super !

 9. Heel mooi!
  Maar de Barbie uitvoering is nog veel mooier, weet iemand hoe duur hij is, waar ik hem kan kopen en of de Barbie uitvoering te koop is en hoe duur die is? groetjes!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*