Geen vakantieplannen? Doe Nurburg!

Shoppingtips! Als je de Nurburgring bezoekt voor wat snelle actie, kun je tegenwoordig ook heel goed je geld kwijt in de shops die geheel spontaan, in het nieuwe deel Grand Ring Boulevard geheten, uit de grond popten.

astonstore1

Bijvoorbeeld de allereerste Aston Martin shop die tjokvol zit met spul waarvan het water je in de mond loopt: kleding, tassen, kunst…

astonstore2

astonstore3

Tassen vol? Dan ga je nog even verder in de Ferrari store waarvan er al een aantal zijn, bijvoorbeeld in Venetie. Deze nieuwe vind je ook in het nieuwe deel van de Nurburgring.

ferraristore1

Hier kun je terecht voor shirts, caps, schoenen en allerlei ander moois met het snelle Ferrari logo. Overigens wordt er ook ruimte verhuurd voor vergaderingen en er is een lounge ruimte met zicht op de Ring.

ferraristore2

Toen ik in zo’n Ferraristore rondliep en onlangs in een Porsche-shop op Frankfurt-Airport, werd ik aardig koopziek. Het jammere is dan dat dit soort winkels zich vooral op mannen richt. Als je geluk hebt, is er een heel klein hoekje met damesspullen. En dat, terwijl ik heb begrepen dat de mannen hun liefjes toch ook graag in dit soort merkkleding zien? Comments please!

9 Comments on “Geen vakantieplannen? Doe Nurburg!

 1. Nürburg (met een trema op de eerste u).
  Maar heel veel mensen zeggen zelfs ‘Neurenburgring’, en dat is helemaal voud!
  Vorig jaar was het tijdens de Oldtimer Grand Prix nog een grote Baustelle. Het wordt een gigantisch attractiepark-achtig gebeuren met alles er op en er aan, zelfs een achtbaan die langs de start-finish lijn knalt.

  Die shops zijn leuk, maar van mij hoeft ‘t allemaal niet zo. Geef mij maar Spa. Anytime.
  Daar hebben ze ook shops her en der. Houten hutjes waar je wafels kan kopen 😉

 2. Ja, dat trema kan ik niet vinden in dit programma. Sorry hoor 🙂 Ik ben half Duits, dus ik weet hoe je het schrijft en hoe je het uitspreekt. Maar idd: veel Nederlanders zeggen dat ze Duits spreken en dan hoor je ze en is het gewoon Nederlands met een Duits ‘accent’ 😆

 3. En oh ja: tentjes met wafels zijn ook helemaal goed 🙂 Alleen is dat op dit weblog misschien niet echt nieuws? 😆

 4. Laatst vroeg ik nog in mijn vroegere ‘studie’-stad Düsseldorf (spreek uit: Dösseldorf) aan een Altstadt-vrouwtje: ‘Wo ist denn die längste Theke de Welt’??
  Ze zei: ‘Na ja, hier in Dösseldorf natürlich. Wo sonst!?”
  Ik: “Wußte ich ja auch. hab’ ja hier früher mal studiert und viel ‘Feierabend’ gemacht im ‘Füchschen in der Altstadt.
  Ik in een jolige bui op z’n Dösseldorfs: “Sie sprechen aber jut Deutsch!!! Nou, ze was de hemel te rijk toen ik dat zei. Zo hou je goede contacten. HELAU!

 5. De nieuwswaarde van houten hutjes met dito wafels (nee hoor, ze smaken meestal prima) is inderdaad nihil…

  Goh, dat jij half Duits bent! M’n vrouw komt uit Duitsland en onze zoon is er geboren.
  Ik spreek Duits met een Bocholts accent. Heel leuk om Duitsers mee te verbazen 🙂

 6. Ja, was het grote aandeel auto’s van Duits fabrikaat je nooit opgevallen? 😉
  Ik ben in Dortmund geboren, niet de meest fraaie plaats, al is het sindsdien wel opgeknapt. Ligt wel vlak tegen veel bossen aan: is de poort naar het Sauerland. Mijn moedertje is Duits en ik heb er de eerste 5 jaar van mijn leven gewoond.

 7. Doe mij maar een Schnitzel in café Die Grüne Hölle… lekker vanaf het terras auto’s en mensen kijken, en ‘s avonds natuurlijk naar Pistenklause. Shoppen vind ik best leuk, maar dan vooral voor roestvrijstalen uitlaatspruitstukken met ‘decat pipes’ en aanverwant genoegen… 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*