Geen vakantieplannen? Doe Stuttgart!

Wist je dat de provincie waarin Stuttgart ligt – W├╝rttemberg – de grootste rode wijn regio van Duitsland is? Ik had geen idee, maar wel dat het ‘t de thuisbasis is van twee van de beroemdste automakers ter wereld: Mercedes Benz en Porsche. Voor iedereen die nog zocht naar een leuke manier om vakantiedagen te vullen, hier drie manieren om Stuttgart op zeer aangename wijze te ‘doen’:

1. Mercedes Benz Museum
mercedes-museum1

De Nederlandste architect Ben van Berkel tekende voor dit zeer indrukwekkende, giga museum dat enorm de moeite waard is om te bezoeken – zelfs als je niet per se een fan van het merk bent.

mercedes-museum2

Laat de Pod-achtige liften je naar de top zoeven en baan je een door immense historie geplaveide weg naar beneden. De tentoonstelling volgt de voetsporen van het merk vanaf het tijdperk toen de Daimler-Motoren-Gesellschaft haar eerste auto afleverde, op 22 december 1900.

mercedes-museum3

En het ‘verhaal’ eindigt in ongeveer 2006 toen dit museum zijn deuren opende. Iedere etage heeft een thema en er staan schitterende bolides: van trucks tot de zilveren pijlen die de racetracks onveilig maakten. In totaal staan er ongeveer 160 auto’s.

2. Het Viniculture Museum
Dit kleine museum staat helemaal in het teken van de wijn uit dit gebied. Het is leuk om de oude vaten te bekijken waarin pietepeuterige deurtjes zitten.

viniculture-museum2

Kleine kinderen maakten dit vroeger schoon! In de museum bar is het natuurlijk proeven geblazen. En voor de zoekers naar verborgen pareltjes: er is mooie wijn te koop.
viniculture-museum

3. Porsche Museum
Dit nagelnieuwe museum opende zijn deuren in januari van dit jaar en laat een mooi contrast zien met het merk Mercedes Benz.

porsche-museum1

Waar het Mercedes museum je vooral imponeert en intellectueel prikkelt, daar staat het geheel bij Porsche helemaal in het teken van emotie.

porsche-museum2

Uiteraard is ook hier tijd voor wat historie, maar wat je er vooral aantreft zijn hete bolides. Er staan er ongeveer 80, inclusief een Porsche 356, 550, 911, and 917.

porsche-museum3

Veel plezier!

2 Comments on “Geen vakantieplannen? Doe Stuttgart!

  1. Cool, ik was van plan om volgende week naar Porsche, Mercedes en Schlumpf museum te gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*