Drie Vragen Aan… Toyota iQ

iq4-voor-k De Toyota iQ’s veranderde de Amsterdamse P.C. Hooftstraat gisteren in een heuse catwalk. Maarliefst 130 exemplaren reden in colonne door de Amsterdamse binnenstad. Reden genoeg om deze kleinste Toyota-telg aan Drie Vragen te onderwerpen:

Waarom reed jij gisteren met al je evenbeelden door Amsterdam?
iQ: “Mijn maker Toyota organiseerde dit unieke ‘Driving Event’, waarbij alle Nederlandse Toyota dealers mij tegelijk officieel uitgeleverd kregen.

toyota-iq-pc

“Tientallen medewerkers van de dealerorganisatie hadden zich aan het begin van de middag in het hoofdstedelijke café-restaurant Dauphine verzameld. Hier stonden wij hen met z’n 130’en op te wachten. Niet veel later mochten ze ons tijdens een anderhalf uur durende route langs vele highlights van de Fashion Week beproeven.”

iq3

Wat heeft de Amsterdam International Fashion Week nou weer met deze Nederlandse dealerintroductie te maken?
iQ: “Mijn makers bij Toyota zijn partner van dit modespektakel en op weg naar de showrooms, werd de Amsterdamse binnenstad door mij als catwalk gebruikt. We hadden veel bekijks. Ook tijdens deze modeweek zal ik een prominente rol spelen, want ik neem de shuttleservice tussen de diverse modeshows, exposities en feesten voor mijn rekening.”

iq4-voor
Zo, doe maar populair… En je doet ook mee aan het NK ‘Straatje Keren’ hoor ik?
iQ: “Ja, op zaterdag 31 januari kun je bij het Hotel Okura Amsterdam in Amsterdam-Zuid terecht als je allerlei bekende Nederlanders achter mijn stuur in actie wilt zien tijdens dit Nederlandse kampioenschap. In elk geval doen de actrices Lieke van Lexmond en Renate Verbaan mee. En moderedactrice Fiona Hering fungeert als scheidsrechter, zij zal er streng op toezien dat de deelnemers mij op de juiste manier over het parcours sturen. Omdat ik een opvallend kleine draaicirkel van 7,8 meter heb, zullen er goede tijden geklokt worden!”

iq2

De Toyota iQ staat vanaf nu bij de Toyota dealer voor prijzen die beginnen bij 12.990 euro. Standaard heeft ’s werelds kleinste ‘3+1’-zitter een in hoogte verstelbaar stuur, 15-inch lichtmetalen velgen, een handbediende airconditioning, elektrisch te bedienen buitenspiegels met geïntegreerde knipperlichten, een radio/cd-speler met zes speakers en tal van veiligheidsvoorzieningen waaronder ABS met brake assist, EBD en ESP en maar liefst negen airbags waaronder de rearwindow-airbag; een wereldprimeur.

5 Comments on “Drie Vragen Aan… Toyota iQ

  1. De achterpassagiers zitten op dertig centimeter van de achterruit! Met die extra plofzak komt de iQ wellicht goed door de botsproeven van de EuroNCAP… maar is “360 graden bescherming” niet vooral een marketing-sprookje?? 😕

  2. Ik heb afgelopen vrijdag een proefrit gemaakt in dit stoere bakkie en heb ‘m de dag erna direct besteld! Rijd zoals hij eruit ziet: super sportief en vlot, is ondanks zijn kleine afmetingen zeer ruim van binnen, standaard al lekker luxe, met extra accessoires zoals de halflederen verwarmde stoelen helemaal onweerstaanbaar! Wees gewaarschuwd, ga je voor een proefrit wil je ‘m gegarandeerd HEBBEN!
    Oh ja, en hij is ook nog ‘es heeeeel zuinig in wegenbelasting en brandstof.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*