Bruin is het nieuwe zwart – of wit

Rondlopend op de Brusselse Salon zag ik dat de trendwatchers die ik een jaar of vijf geleden sprak over autokleuren gelijk hebben gekregen: overal zag ik bruine laktinten. Van pure chocoladebruin, tot melkchoco, toffee en cappuccino-tinten. Je zou er trek van krijgen. Ik vind het in veel gevallen erg fraai, het heeft iets natuurlijks, chiques, ingetogens. Ook opvallend is dat snellere modellen vaak in oranje-bruine tinten zijn uitgedost. De seventies are back! Van de modellen die ik in deze tinten tegenkwam, maakte ik deze foto’s:

Renault Scenic in grijsbruin.

Peugeot 508 in roestbruin.

Alfa Romeo Mito in metaal-zanderig bruin, mooi!

Lancia Delta in chic beigebruin.

Peugeot 308 CC in toffeekleur.

Volkswagen Polo in een soort nat-zand kleurtje. PR-man van VW Ralf Dennissen zegt hierover: “Wij zien dat mensen hun auto’s steeds meer aan hun persoonlijke smaak aanpassen en wat gedurfder zijn met kleur. We zien dat bruin sinds twee a drie jaar populairder aan het worden is en daarom voeren we die kleur op steeds meer modellen. Van de Touareg tot de Tiguan, Golf Variant, Passat en sinds november ook op de Polo. We hebben allerlei soorten bruin, van Kashmir Brown Metallic, tot Light Brown, Mocca Brown en Black Oak Brown. Op sommige modellen is bruin op dit moment razend populair. Bij de Passat bijvoorbeeld werd in 2011 meer dan 25% van alle auto’s afgeleverd in een bruintint. Golf Variant: 6%, Touareg 15%.”

VW Passat CC in beige-braun.

En ook de Tiguan kreeg onopvallende, doch fraaie zanderige kleur.

Audi R8 in ingetogen orange.

En dan een pure choco-look: een A5 cabriolet om trek van te krijgen.

Met wat goede wil is dit geen grijze, maar bruingrijze Panamera.

En de McLaren MP4 kreeg ook de snelle, doch matte koninklijke oranje kleur. Staat ‘m goed!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 Comments on “Bruin is het nieuwe zwart – of wit

  1. Hoi Viola,
    Heb je toevallig nog meer foto’s van die bruine VW CC? Wil het nieuwe model gaan bestellen, maar VW heeft nog geen fotomateriaal beschikbaar.
    Dank en groet,
    Frans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*