Autoverzekeraar speciaal voor vrouwen

Autoverzekeraar speciaal voor vrouwen. Onderzoek liegt niet: vrouwen voelen zich door reguliere autoverzekeraars niet aangesproken en 70% vindt dat reclames hierover teveel op mannen gericht zijn. Terwijl vrouwen juist vaak degenen zijn die de financiële beslissingen nemen, in driekwart van de gevallen is de vrouw in het gezin verantwoordelijk voor de geldzaken! Autoverzekeraar Onna-onna speelt daar sinds 2008 op in met een autoverzekering speciaal voor vrouwen. Moet dat? Wat mij betreft is het antwoord ‘ja’.

In de eerste plaats omdat het – in veel gevallen – echt goedkoper is. Premies stijgen het meest omdat heren veel meer brokken maken. Dat is geen verzinsel om het de dames naar de zin te maken maar uitvoerig getest in allerlei landen: jonge mannen maken de meeste schades en claimen het meest bij hun verzekering. Vrouwen tussen de 24 en 40 jaar dienen de minste claims in. Hoe meer mannen er dus bij een bepaalde verzekeraar verzekerd zijn, hoe hoger de premie zal uitvallen. Nu discrimineert men bij Onna-Onna niet, dat mag wettelijk gezien niet. Maar als het aan mij lag… 🙂

Inmiddels heb ik mijn nieuwe auto – de Honda CRZ – ook bij Onna-onna verzekerd. Niet in de eerste plaats omdat er aardige extra’s worden geboden – zo zijn handtas & inhoud bijvoorbeeld tot 750 euro gedekt als hij uit je auto wordt gestolen terwijl je ernaast zit, en er is geen eigen risico – maar omdat het voor mij echt de goedkoopste bleek. Het scheelde vijf euro per maand met de ‘runner-up’ en da’s toch weer een cappuccino met appeltaart na een strandwandeling. 🙂

Prettig vind ik ook dat je de verzekering online kunt afsluiten en de polis wordt geleverd in een grappig blik (zie foto’s hieronder) waardoor je in een oogopslag ziet waar je autoverzekeringpapieren liggen. Ik heb gelukkig geen schades hoeven melden en claims indienen, dus ik weet niet hoe de afhandeling daadwerkelijk is, maar als ik af ga op de gegevens, dan spreken die aan. In de haasteconomie van tegenwoordig biedt men bij Onna-onna namelijk betrokkenheid en service, de kernwaarde is hoffelijkheid. Een schade melden is tenslotte niet onze hobby en op zo’n moment wil je een vriendelijk mens aan de telefoon die je echt helpt. Bij Onna-onna zijn dit altijd dames en zij nemen je ook triviale klusjes uit handen, zoals het plegen van telefoontjes naar bijvoorbeeld het werk of de crèche – met de melding dat je later komt – uit handen. En heb je na een ongeluk of grote schrik bijvoorbeeld behoefte aan psychologische hulp, dan krijg je die.

Leuk detail is dat de Consumentenbond in oktober 2011 de cascoverzekeringen van meer dan veertig aanbieders vergeleken op kwaliteit van de dekking. Uit dit onderzoek is Onna-onna als beste uit de test naar voren gekomen! In maart 2010 werd er ook al eens onderzoek gedaan door de Consumentenbond, die keer ging het over de nieuwwaarderegelingen van de verschillende verzekeraars en daarin werd Onna-onna beloond met een rapportcijfer 10. Dat liegt er niet om, dacht ik zo.

Nog meer fijns: bij Onna-onna is er een telefoonnummer voor alles en schades worden binnen vijf dagen vergoed. Pechhulp van SOS-International komt gratis lekke banden vervangen, sleutelen of wegslepen. En om schade te laten herstellen mogen vrouwen zelf de herstelgarage, waar ze zich op hun gemak voelen, uitkiezen.

5 Comments on “Autoverzekeraar speciaal voor vrouwen

  1. Hear hear! Leuk verhaal en zeker herkenning. Daarom heb ik twee jaar geleden mijn Fiat 500 verzekerd bij Queens of the Road 🙂
    Alleen al van het pasje en bijpassende cadeau word je blij. En de gunstige verzekeringsvoorwaarden komen daar nog bij.

  2. Mijn auto heb ik ook onlangs bij Onna Onna verzekerd, all-risk, was op 1 na de goedkoopste, en omdat ik het via independer afsloot heb ik een jaar lang gratis pechhulp. Dus tot nu toe ook zeer tevreden over deze aanbieder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*