AutoRAI 2011 – feestje?

Gisteren heerlijk bijgeslapen tijdens de persconferentie van de AutoRAI. Alles wat ook in de persmap stond werd gezellig voorgelezen; gelukkig was er achteraf tijd voor (veel) koffie. ūüėČ

AutoRAI2011campagnebeeld

Het Nederlandse autofeestje wordt dit jaar gevierd van 13 tot en met 23 april in de A’damse RAI. De meeste automerken zullen hun producten en concepts op hun geijkte merkenstands showen. Geld voor veel innovatie op showgebied is er¬†niet, al komt Opel bijvoorbeeld wel met een aparte, ‘vernieuwde’ stand. (Zie filmpje onderaan deze post). Afhakers zijn onder andere Nissan, Toyota, Suzuki, Honda en Daihatsu; dat laatste merk verdwijnt – tot mijn en ieders grote verbazing – geheel uit Europa. Bij de RAI is men is nog in onderhandeling met smaakmakers zoals onder andere Tesla en Ferrari.

AutoRAI2011buitenpark

Ik begrijp de merken die ervoor kiezen om hun eigen event te organiseren Рen die niet naar de AutoRAI komen Рoverigens volkomen. Want hoewel er steeds wordt geroepen dat er van alles gaat veranderen, is daar, ook op deze planning, niets van te zien. De autowereld is wat dit betreft behoorlijk conservatief.

AutoRAI_2011

Het enige leuke dat ik eraan kon vinden, is dat¬†er een¬†nieuw Buitenpark wordt gebouwd waar je niet alleen SUV/4×4’s in het ‘terrein’ kunt testen, maar onder het motto ‘Try the Bike’ ook motoren kunt uitproberen. Bovendien is er een paviljoen Innovatief Rijden waar je zelf een e-car kunt opladen en rijden. Ook verzorgen de mannen van Bleekemolen spectaculaire demonstraties (dat is overigens ook al eerder gedaan).
Er is dus meer ruimte gemaakt voor meer beleving en dat sluit denk ik aan bij de behoeften van de consument. Al hoop ik wel dat de rijen daar niet zo dik zullen zijn dat je uren moet wachten voordat je bijvoorbeeld een e-belevenis kunt hebben.

We gaan het zien, ik ben in ieder geval benieuwd.

0 Comments on “AutoRAI 2011 – feestje?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*