AutoRAI 2007 – Dit moet je zien (2)

Hier weer een tip voor als je door de AutoRAI-bomen het bos niet meer kunt zien:

Tip 2: Mazda’s Dutch Design

mazdahakazeconcept.jpg

De golven van de zee, stroming van rivieren en de manier waarop de wind ribbels in het zand vormt… De designtaal van Mazda heeft tegenwoordig onmiskenbaar een Hollands tintje, want de Nederlandse ontwerper Laurens van den Acker zwaait er sinds een jaar de scepter.

laurensvandenacker.jpg

Behalve dat het een leuke vent is die altijd en overal, zelfs onder zijn nette pakken, gympies draagt, heeft hij bijzondere design-ideeen. Drie concept-wagens, de Hakaze, de Nagare en de Ryuga werden onder zijn leiding geboren en geven een idee van Mazda’s toekomstmuziek. De Hakaze is de meest concrete van de drie want er wordt gefluisterd dat het merk overweegt om een dergelijke cross-over te gaan bouwen. De kruising tussen een SUV, semi-cabriolet en tweedeurs coupe is een wagen voor ‘hippe’ mensen zoals surfers.

mazdahakaze2.jpg

De grote hoeveelheid plastic in het interieur is hier functioneel bedoeld: je houdt de wagen op die manier gemakkelijker vuilvrij. Hakaze heeft een 247 pk sterke viercilinder turbomotor voor de nodige pit.Behalve bijzondere concepts is er ook realiteit op de Mazda vloer in de vorm van de nagelnieuwe Mazda2 waarmee van den Acker niets te maken had.

mazda2.jpg

Dit model is voor zijn tijd ontstaan en moet felle concurrentie gaan leveren met de Toyota Yaris.
Mazda is te vinden in de Europahal 1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*