AutoRAI 2007 -Dit moet je zien

De AutoRAI begint op 29 maart en er is zoveel te zien en te beleven dat het lastig is om door de bomen het autobos nog te zien. Ik geef je de komende dagen wat must-see-tips:

Tip 1: Jaguar C-XF

aktueel-jaguarc-xf.jpg

Alsof het merk met de springende kat niet al wild genoeg is, slaan ze de komende jaren toe met een spannende, nieuwe designs. Het is te zien aan de C-XF Concept Car; een imposante vierdeurs sportsaloon die is ontwikkeld door hetzelfde designteam dat tekende voor de succesvolle XK die in 2005 werd gepresenteerd. Geschiedenis was de bron van inspiratie voor designers want er werd naar tot de verbeelding sprekende oldies als de Mark VII-saloon uit 1950 en de Mark 2 saloon uit 1959 gekeken.

jagc-xf.jpg

De C-XF is scherp gelijnd en zijn neus valt op door de zwart chromen grille. Zijn achterkant is krachtig en wordt stijlvol en functioneel gesierd door een grote diffuser. Speciaal ontwikkelde 21 inch velgen maken zijn spannende looks helemaal af. Ga je erin zitten, dan vallen vooral de twee sportieve, doch comfortabele stoelen op. Onder de kap prijkt een opgekietelde versie van Jaguars 4.2 liter V8 Supercharged-motor met 420 pk en een koppel van 500 Nm. Al dit geweld doet het samen met een zestrapsautomaat Sequentiële Shift waarmee je ook handmatig kunt schakelen. De wagen heeft een begrensde topsnelheid van 250 km/h. Zonder haalt hij de 290 km/h.
Je vindt de stand van Jaguar in de Randstad Hal 9.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*